Що приготувати з ріпчастої цибулі: добірка рецептів - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Що приготувати з ріпчастої цибулі: добірка рецептів

27 Лютого, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Що приготувати з ріпчастої цибулі: добірка рецептів
0
Поділилося
521
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Що робити, якщо в коморі залишився багатий урожай ріпчастої цибулі? Правильно, приготувати з нею щось смачненьке. Якщо ви любите цибулю або ж, навпаки, не любите, тоді ця добірка рецептів для вас.

ЗАМІСТЬ ЧИПСІВ: ХРУСТКІ КІЛЬЦЯ В КЛЯРІ

2 середні цибулини; 2 столові ложки борошна; чверть чайної ложки паприки; олія.

Кляр: 2 яйця; 50 мл води; 4 столові ложки борошна; 1 столова ложка сметани; 0,5 чайної ложки солі.

Маринад: 1–2 столові ложки оцту (9%); 0,5 чайної ложки солі; 250 мл окропу.

Цибулю нарізати середніми кружальцями, розібрати на кільця. Змішати продукти для маринаду, залити цибулю, залишити на 10 хв. Рідину злити, цибулю просушити на паперовому рушнику.

Для кляру в миску влити воду, додати сметану, борошно, сіль і 2 жовтки. Розтерти до однорідності. Збити міксером білки на стійку піну, додати в кляр, перемішати — так він вийде пухким.

У тарілці змішати 2 столові ложки борошна та чверть чайної ложки паприки — вона надасть красивого кольору. Обкачати цибулю в борошні.

У невеличку каструльку налити олію, щоб цибуля плавала в ній. Цибулеві кільця занурювати в кляр і опускати в розігріту олію. Смажити з обох боків до золотавості. Готові викладати на паперовий рушник.

ОЛАДКИ ДО СНІДАНКУ

Цибуля при смаженні втрачає свою гостроту та запах і стає злегка солодкуватою, навіть важко здогадатися, з чого оладки приготовлені.

350 г цибулі; 0,5 чайної ложки солі; 0,5 чайної ложки цукру; чорний мелений перець; 1 яйце; 1,5–2 столові ложки борошна; чверть чайної ложки соди; 1 чайна ложка соку лимона; олія.

Цибулю дуже дрібно посікти. Викласти в миску, всипати сіль, цукор, перець. Залишити на 15 хв. Додати яйце, соду, гашену соком лимона, перемішати. Всипати борошно, тісто має вийти, як на деруни. Якщо рідке, можна підсипати борошна. Смажити оладки в олії, як звичайні деруни, до золотавості. Найкраще смакують гарячими, зі сметаною.

БАБУСИНА «ЧЕРВОНА ІКРА»

Ікра з цибулі — наш сімейний рецепт, страва, яку готувала ще моя бабуся. Це універсальна приправа до макаронів, картоплі та гречки, смакуватиме й просто бутерброд із цибулевою ікрою на українському хлібі. Ми називаємо таку закуску бабусина «червона ікра».

1 кг цибулі; 6 столових ложок томатної пасти; 1 чайна ложка солі; 2 столові ложки цукру; 6 столових ложок оцту (9%); 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі; олія; 80 мл води.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Викласти в розігріту олію, смажити до золотавості. Додати томатну пасту, тушкувати разом 2 хв., щоб цибуля просочилася. Додати сіль, хмелі-сунелі, трохи цукру й оцет. Розвести ікру водою і прокип’ятити все разом 5 хв. Дати повністю охолонути.

Перекладіть у баночку та зберігайте в холодильнику — тиждень зберігатиметься точно, якщо раніше не з’їсте.

Аліна ЧЕПУРНА. м. Ковель.

Попередня публікація

Надріз на насіннєвій картоплі врожай підвищить

Наступна публікація

Оновлено Гід по Програмі медичних гарантій

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Оновлено Гід по Програмі медичних гарантій

Оновлено Гід по Програмі медичних гарантій

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти