Квасолевий паштет на вигляд — як намазка з сала. Хоча продуктів тваринного походження тут немає, закуска напрочуд ситна. Підходить для тих, хто постує, та вегетаріанців. Пригощайтесь!
- 100 г квасолі
- 200 г печериць
- 100 г волоських горіхів
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- олія (для смаження)
Квасолю замочити на ніч і відварити до готовності (близько 40 хв.). Цибулину та гриби нарізати дрібними кубиками, морквину середньо натерти. Розігріти олію в сковороді, викласти цибулю, смажити до золотавості. Додати моркву, разом готувати на слабкому вогні 5—7 хв. до м’якості. Гриби обсмажити окремо в невеликій кількості олії до випаровування вологи. На сухій сковороді підсушити горіхи. Дати охолонути.
Покласти в блендер квасолю (без рідини), овочі з грибами та горіхами. Всипати сіль, перець і часник. Усе подрібнити до однорідності. Має вийти пишна легка маса. Якщо паштет виходить густим, можна додати трохи рідини, що залишилася від варіння квасолі. Страва готова!