Ідеї для гурманів: ягідні соуси до м’яса - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ідеї для гурманів: ягідні соуси до м’яса

1 Серпня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ідеї для гурманів: ягідні соуси до м’яса
0
Поділилося
67
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

З ягід виходять дуже смачні гострі соуси та приправи. Наші господині вже спробували — залишилися дуже задоволені результатом і поділилися перевіреними рецептами.

ГОСТРИЙ З АГРУСУ ТА ПОРІЧОК

1 кг агрусу; 0,5 кг червоних порічок; 0,4 кг цукру; 4 столові ложки солі; 1 велика головка часнику; по 3 столові ложки приправи аджики, «Шашличної» та сушеного базиліку (або ті, які любите).

Ягоди перекручую через м’ясорубку (можна пробити блендером). Переливаю масу в каструлю. На малому вогні 50 хв. уварюю соус до потрібної густоти. Додаю цукор, сіль, спеції. І ще на 10 хв. залишаю на малому вогні. Наприкінці вичавлюю часник, куштую (на цьому етапі, за потреби, можна скоригувати солодкість-гостроту, я додаю ще дрібку гострого перцю), знімаю з вогню та розливаю соус у стерилізовані банки. Закриваю під ключ.

Змащую цим соусом свинячу грудинку перед запіканням, мариную курячі крильця. Та й просто з хлібом дуже смачний.

Євгенія ЖУРАВЕЛЬ. м. Ковель.

 ВИШНЕВИЙ

600 г вишень без кісточок (свіжих або заморожених); 3 бутони гвоздики; 1 паличка кориці; 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі; 100 г цукру; 0,5 чайної ложки солі.

Ягоди засипати цукром і сіллю, дати постояти, щоб виділився сік. Поставити на плиту, варити від моменту закипання 7 хв. Зняти з плити, пробити просто у каструльці блендером до однорідності. Додати спеції, проварити на малому вогні до моменту закипання 20 хв., щоб соус загуснув і набув аромату спецій.

Якщо плануєте закрити на зиму, додайте оцет (2 столові ложки, 9%), розлийте по банках і закрийте під ключ. Я ж люблю готувати невеликими порціями, переливаю в банку і ставлю в холодильник. Зберігається протягом тижня.

Дарина СКОРОБАГАТЬКО. м. Сарни.

Попередня публікація

Як захистити рослини від спеки

Наступна публікація

Що потрібно знати, вступаючи до вишів під час мобілізації

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Що потрібно знати, вступаючи до вишів під час мобілізації

Що потрібно знати, вступаючи до вишів під час мобілізації

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти