Часточки груш із лимоном, варення за смаком — як мармелад.
(Виходить 3,5 л)
- 4 кг груш
- 3 лимони
- 2,4 кг цукру
Для рецепта краще взяти стиглі, але не дуже м’які груші. Кожну розрізати на 4 частини, видалити середину та хвостики. Груші нарізати невеликими шматочками. (Із 4 кг цілих груш виходить 3 кг вже підготовлених, очищених). Лимони розрізати на 4 частини, видалити насіння, зрізати кінчики, нарізати, як груші. (На 1 кг підготовлених груш беріть 1 лимон та 800 г цукру).
Викласти груші, лимон і цукор у товстостінну каструлю, акуратно перемішати. Залишити за кімнатної температури на 3—4 год., щоб пустили сік.
Поставити на невеликий вогонь, помішуючи, довести до кипіння. З моменту закипання проварити 5—7 хв., помішуючи. Зняти з плити, залишити на 6—8 год. Другий раз поставити на невеликий вогонь, помішуючи, довести до кипіння. З моменту закипання варити 5—7 хв. Зняти з плити, залишити на 6—8 год. Третій раз поставити на невеликий вогонь, помішуючи, довести до кипіння. З моменту закипання варити 5—7 хв.
Гарячим викласти в стерилізовані банки, закрити під ключ. Укутати до охолодження. Зберігати в темному прохолодному місці.