2 рецепти перловки в духовці: з грибами або м’ясом - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

2 рецепти перловки в духовці: з грибами або м’ясом

31 Січня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
2 рецепти перловки в духовці: з грибами або м’ясом
0
Поділилося
209
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рекомендуємо два рецепти перловки в духовці — з грибами або м’ясом. Мінімум зусиль, а результат — надзвичайно смачний!

ГРИБНА

200 г перлової крупи; 400 г грибів; 2 середні цибулини; 1 велика морквина; 200 г сметани; олія (для смаження); сіль; чорний мелений перець; маленький лавровий листок.

Крупу ретельно промити до прозорості води. Викласти в каструлю, додати 1 чайну ложку солі. Залити 1 л води, варити до готовності (близько 40 хв. на середньому вогні). Готову відкинути на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Моркву середньо натерти. Обсмажити цибулю в олії до рум’яності. Додати моркву, смажити 5—7 хв. до м’якості. Додати дрібно нарізані гриби (лісові попередньо відварити).

Смажити до випаровування рідини. Посолити, поперчити, перемішати. Викласти сметану, перемішати. За бажання одразу викласти перловку, перемішати та тушкувати під кришкою ще 10—15 хв. з лавровим листком. Проте смачніше вийде, якщо запекти кашу з грибами в горщиках. Викласти підливу з грибами у
3 порційні горщики, додати в кожен частинку лаврового листка. Викласти кашу. Влити по 100 мл окропу, накрити кришками. Поставити в холодну духовку. Запікати при 200 градусах близько 30 хв.

До речі, з такою смачною грибною заправкою можна будь-що перемішати. І макарони (тушкувати, звісно, не треба), і гречку, і рис, і пшоно.

УКРАЇНСЬКИЙ «ПЛОВ»

300 г перлової крупи; 900 г курки; 600—700 мл води; 1 велика морквина; 2 середні цибулини; 0,5 чайної ложки паприки; чверть чайної ложки карі; 3 великі зубчики часнику; сіль; чорний мелений перець; олія.

Крупу ретельно промити, залити холодною водою. Залишити на 2 год. Шматочки курки замаринувати: додати чайну ложку солі, чорний мелений перець (за смаком), паприку, карі, вичавлений часник. Влити 3 4 столові ложки олії, все перемішати, щоб кожен шматочок був у ароматній заправці. Відставити, поки підготуєте інші продукти. Цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву крупно натерти. В олії обсмажити цибулю до рум’яності. Додати моркву, тушкувати до м’якості 5—7 хв. У форму для запікання налити 3—4 столові ложки олії, змастити. Викласти засмажку з цибулі та моркви. Далі — крупу, всипати 0,5 чайної ложки солі, чорний мелений перець (за смаком), усе перемішати, розрівняти. Викласти підготовлену курку. Налити у форму воду, щоб закрила крупу (600—700 мл). Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Готувати 1 год.

Потім температуру зменшити до 100 градусів, готувати 15—20 хв., щоб крупа добре пропарилась. У процесі приготування дивитися, щоб було достатньо води. За необхідності долити трохи окропу.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Пробудження вночі від браку повітря має насторожити

Наступна публікація

З 30 січня можна безкоштовно обміняти старі лампочки на енергозберігаючі: як це зробити?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
З 30 січня можна безкоштовно обміняти старі лампочки на енергозберігаючі: як це зробити?

З 30 січня можна безкоштовно обміняти старі лампочки на енергозберігаючі: як це зробити?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти