Завиванці в томаті з грибною начинкою - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Завиванці в томаті з грибною начинкою

28 Квітня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Завиванці в томаті з грибною начинкою
0
Поділилося
47
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

М’ясні рулетики з сирно-грибною начинкою, запечені в ароматному томатному соусі, виходять соковитими та м’якими. Начинка залишається всередині, адже її надійно утримують панірувальні сухарі.

  •  800 г м’якоті свинини
  •  350 г томатів (свіжих, заморожених або у власному соку)
  •  120 г твердого сиру
  •  100 г сметани
  •  150 г печериць
  •  1 яйце
  •  1 середня цибулина
  •  3 зубчики часнику
  •  3 столові ложки білих панірувальних сухарів
  •  1 столова ложка прованських трав
  •  олія
  •  сіль
  •  чорний мелений перець

Шмат свинини злегка підморозити — так різати буде зручніше. Нарізати м’ясо пластинами завтовшки 1,5 см. Накрити м’ясо харчовою плівкою і добре відбити. Вирівняти всю поверхню відбивної по товщині. Поперчити та підсолити, залишити відпочивати.

Для начинки цибулину нарізати півкільцями, гриби — маленькими кубиками. Сир натерти на дрібній тертушці. Часник пропустити через прес. Обсмажити цибулю в олії до золотавого кольору. Додати гриби. Смажити до випаровування вологи.

Поєднати в мисці натертий сир, охолоджені гриби з цибулею, сухарі, яйце та часник. Посолити, поперчити, перемішати. На відбивні викласти шар начинки. Розподілити по всій поверхні. Щільно згорнути в рулетики. Скріпити ниткою чи зубочистками. Швидко обсмажити шматочки зі всіх боків до рум’яної скоринки (до готовності не доводити).

Увімкнути духовку на розігрів до 190 градусів. У змащену олією форму для запікання щільно викласти завиванці. Подрібнені томати (томатне пюре) приправити сіллю, перцем і травами, додати сметану, перемішати. У мене заморожені подрібнені помідори: влітку, в сезон збирання врожаю, пропускаю їх через блендер і заморожую. Можна використовувати свіжі дрібно нарізані помідори або томати у власному соку. Рівномірно залити томатною сумішшю м’ясні рулетики з начинкою. Щільно прикрити форму фольгою.

Відправити в розігріту духовку та запікати приблизно 35–40 хв. Потім зняти фольгу і знову відправити рулетики в духовку на 10–15 хв., до золотавої рум’яної скоринки. Періодично поливати поверхню рулетиків томатним соусом, у якому запікаються.

Людмила БОРИСЕНКО. Житомирська обл.

Попередня публікація

Травень на городі, в саду та квітнику

Наступна публікація

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

Схожі публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Домашній пиріг із ревенем
Кухонні університети

Домашній пиріг із ревенем

11 Червня, 2025
Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски
Кухонні університети

Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски

10 Червня, 2025
Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Наступна публікація
Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025

Останні публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти