Три начинки до запеченої картоплі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Три начинки до запеченої картоплі

29 Січня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Три начинки до запеченої картоплі
0
Поділилося
454
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Запекти картоплю в духовці, нафарширувавши її начинкою, — що може бути простіше? І ось уже на столі — самостійна апетитна страва.

Картоплини краще взяти середні, однаково розміру, вони швидше та одночасно приготуються. Бульби промити, просушити, загорнути кожну у фольгу (можна запікати й без фольги, але так картопля вийде більш сухою). Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 45–60 хв. Бульби мають легко протикатися виделкою. А далі готуєте начинку на вибір.

З СОСИСКАМИ ТА ГІРЧИЦЕЮ

3–4 середні картоплини; 50 г тертого сиру; 2 сосиски; по 1 чайній ложці гірчиці та майонезу; 2 зубчики часнику; олія; сіль; чорний мелений перець.

Сосиски нарізати маленькими кубиками. Обсмажити в олії до рум’яності, дати охолонути. Викласти в миску сосиски, гірчицю, майонез, вичавлений часник, перемішати.

Картоплини розрізати навпіл, вибрати ложкою м’якоть, залишивши стінки цілими. Половинки бульб посолити, поперчити. Змішати картопляне пюре з сосисками, посолити, поперчити. Наповнити картопляні човники фаршем. Притрусити сиром. Поставити в духовку. Запікати при 190 градусах до розплавлення сиру (близько 10 хв.).

ЖУЛЬЄН У ЧОВНИКАХ

6–7 середніх картоплин; 200 г курячого філе; 200 г печериць; 1 середня цибулина; 100 г твердого сиру; 150 г сметани; 1 чайна ложка борошна; сіль; перець; олія.

Філе відварити в підсоленій воді 20 хв. від закипання, охолодити. Нарізати маленькими кубиками. Цибулину та гриби нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю в олії до золотавості. Додати гриби, смажити разом до випаровування рідини. Посолити, поперчити, додати філе, перемішати. Присипати борошном, перемішати. Додати сметану. Тушкувати на маленькому вогні 3–5 хв.

Розкласти жульєн у картопляні половинки (вибравши м’якоть). Притрусити тертим сиром. Запікати при 190 градусах до розплавлення сиру (близько 10 хв.). За бажання можна й довше, до хрусткої скоринки.

ФЕРМЕРСЬКА

5 картоплин; 100 г сметани; 200 г кисломолочного сиру; 50 г вершкового масла; 100 г твердого сиру; сіль; перець; зелена цибуля.

Запечену картоплю розрізати навпіл, вибрати м’якоть, посолити, поперчити. Змішати картопляне пюре, розтоплене масло, сметану, кисломолочний сир і тертий твердий сир. Додати посічену зелень, посолити, поперчити, перемішати. Наповнити бульби сирним фаршем. Запікати при 190 градусах близько 15 хв.

 

Попередня публікація

Плеврит: чим небезпечний сухий кашель

Наступна публікація

Київський Будинок природи анонсував графік виставок кімнатних рослин

Схожі публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Домашній пиріг із ревенем
Кухонні університети

Домашній пиріг із ревенем

11 Червня, 2025
Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски
Кухонні університети

Салат «Дачний» із двох основних інгредієнтів — картоплі та редиски

10 Червня, 2025
Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Наступна публікація
Київський Будинок природи анонсував графік виставок кімнатних рослин

Київський Будинок природи анонсував графік виставок кімнатних рослин

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025

Останні публікації

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

Підгортають не лише картоплю, а й помідори, перець, баклажани

13 Червня, 2025
Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

Турбуючись про себе: де правда, а де міфи

13 Червня, 2025
Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

Висновок ВЛК військовозобовʼязані можуть оскаржити

13 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти