Риба, запечена в омлеті з сиром, — чудовий варіант легкої вечері, текстура виходить ніжною та несухою.
- 600 г філе риби (хек, минтай, тріска)
- 5 яєць
- 100 г твердого сиру
- сіль
- чорний мелений перець
- вершкове масло
- борошно
Рибу нарізати порційними шматками, посолити, обкачати в борошні. Розтопити масло, швидко (по 1 хв.) обсмажити рибу на середньому вогні (щоб запечатати соки) з обох боків. Форму для запікання змастити маслом.
Викласти рибу, поперчити. Яйця розділити на білки та жовтки. Білки збити міксером зі чвертю чайної ложки солі на стійку піну. В іншій мисці з’єднати жовтки та дрібно натертий сир, перемішати. Додати збиті білки, обережно перемішати. Викласти яєчну суміш на рибу.
Поставити в розігріту до 220 градусів духовку. Готувати близько 15 хв.