Завдяки малині оладки виходять цікавішими та смачнішими — солодкувате тісто чудово поєднується зі свіжою кислуватою ягодою. Такі оладки можна зробити і з іншими ягодами — смородиною, чорницею…
- 100 г малини
- 250 мл кефіру
- 40 мл води
- 1 маленьке яйце
- 250 г борошна
- 3 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- дрібка ваніліну
- олія для смаження
У каструлю налити кефір, додати воду, перемішати. Поставити на слабкий вогонь, трохи прогріти, щоб було теплим. Важливо, щоб кефір не згорнувся грудочками.
В окрему миску вбити яйце, додати сіль, ваніль і цукор, перемішати. Влити кефір і ретельно перемішати. Поступово додати просіяне борошно, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Тісто має вийти доволі густим — важко сповзати з ложки. За необхідності додати ще борошна. Наприкінці додати соду й ретельно перемішати до утворення бульбашок. Більше тісто не перемішувати.
У розігріту олію викладати по столовій ложці тіста. На нього — ягоди. Знову накрити малину тістом. Смажити з обох боків на середньому вогні приблизно по 4 хв. Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.