Пухкенькі вареники з вишнею - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Пухкенькі вареники з вишнею

16 Липня, 2020
in Рецепти страв
0
Пухкенькі вареники з вишнею
0
Поділилося
1k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Які вареники в Україні! Прості, але неймовірні ласощі, що навіюють спогади про дитинство, рідний дім, про вишневий садочок… Тісто для цих вареників замішується на кефірі та соді, завдяки чому вони виходять пишними і дуже ніжними, а всередині — ароматна соковита начинка. Щоб вона залишилася всередині і нікуди не витекла, готувати будемо на пару.

Тісто:

* 330 мл кефіру

* 0,5 чайної ложки соди

* неповна чайна ложка солі

* 0,5 столової ложки цукру

* 450–500 г борошна

Начинка:

* 2 склянки вишень без кісточок

* 3 столові ложки цукру

* столова ложка манки або крохмалю

* вершкове масло і сметана (для подачі)

Вареники на такому тісті можна робити з будь-якою начинкою, наприклад, чорницею, чорною смородиною, з сиром або маком. Влити в миску кефір (можна кисляк), всипати сіль і цукор. Поступово додавати борошно, попередньо просіяне разом з содою (це одна з важливих тонкощів приготування: коли сода змішана з борошном, реакція гасіння, відповідальна за бульбашки і пишність, відбувається в самому тісті, так вареники вийдуть пухкими). Замісити тісто. Довго вимішувати не треба, готове тісто залишається трохи липким, але забивати його борошном не слід, щоб зберегти ніжність і пишність вареників. Зліпити його в кулю, викласти в пакет і відправити на 1 год. в холодильник. Для «пароварки» налити в широку каструлю води приблизно половину, прив’язати марлю в 2 шари, натягнувши її, щоб при кипінні вода її не торкалася, а тканина не провисала, інакше вареники будуть скочуватися до центру і злипатися. Вишню без кісточок засипати цукром, щоб пустила сік. Його потрібно злити в окремий посуд. Притрусити ягоди крохмалем або манкою — на смак це не вплине, зате зайвий сік при приготуванні вбереться і вареники не розклеяться. Розкачати тісто, не дуже тонко, приблизно 1 см завтовшки. Вирізати кружечки. На серединку кожного викладати по 3–4 ягоди і ретельно заліпити краї. Їх можна також заморозити, а потім перекласти в пакет і зберігати в морозилці. Коли вода в каструлі закипить, викладати на марлю кілька вареників, на відстані 3–4 см один від одного, бо в процесі приготування вони будуть збільшуватися. Накрити місткою кришкою — не плескатою, а такою, щоб був просторий «дах», можна накрити каструлею. Готувати вареники на пару приблизно 10–12 хв., при середньому кипінні води. Перевертати не треба. Перевірити готовність можна, діставши один вареник, коли помітно збільшаться, ставши пишними, як пиріжки, і розрізати, щоб подивитися, чи достатньо пропарилося тісто. Готові вареники акуратно знімати з марлі і викладати в миску, поливши розтопленим маслом. Добре б «скупати» вареники в сметані, тоді вони будуть ніжнішими.

Порада: з вишневого соку, що залишився, добре приготувати сироп або соус, який можна подати до готових вареників, злегка проваривши на вогні.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Несправжня роса на огірках: що робити

Наступна публікація

Запекла боротьба за срібло триває

Схожі публікації

Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Наступна публікація
Запекла боротьба за срібло триває

Запекла боротьба за срібло триває

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Змінити ім’я дитини можна до року

Змінити ім’я дитини можна до року

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Змінити ім’я дитини можна до року

Змінити ім’я дитини можна до року

12 Грудня, 2025
Символи міст наших: під знаком лева

Символи міст наших: під знаком лева

12 Грудня, 2025
Звуження хребтового каналу: як проявляється та в чому небезпека

Звуження хребтового каналу: як проявляється та в чому небезпека

11 Грудня, 2025
Пенсія військовослужбовцям за вислугу років

Пенсія військовослужбовцям за вислугу років

11 Грудня, 2025

Останні публікації

Змінити ім’я дитини можна до року

Змінити ім’я дитини можна до року

12 Грудня, 2025
Символи міст наших: під знаком лева

Символи міст наших: під знаком лева

12 Грудня, 2025
Звуження хребтового каналу: як проявляється та в чому небезпека

Звуження хребтового каналу: як проявляється та в чому небезпека

11 Грудня, 2025
Пенсія військовослужбовцям за вислугу років

Пенсія військовослужбовцям за вислугу років

11 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти