Підливи побільше, будь ласка! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Підливи побільше, будь ласка!

16 Січня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Підливи побільше, будь ласка!
0
Поділилося
140
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Не дарма так часто кажуть — підлива чудово підкреслить смак будь-якого гарніру. А як же апетитно вона розливається по картопляному пюре або смачно просочує макарони, гречку чи рис. І саме такі підливи ми й приготуємо!

ТОМАТНА «УНІВЕРСАЛЬНА»

По 2 столові ложки олії та вершкового масла; 2 столові ложки борошна; 2 столові ложки томатної пасти; 400–500 мл води; 3 столові ложки жирної сметани; 0,5 чайної ложки солі; по 1 чайній ложці меленої паприки, сушеного кропу та часнику; дрібка цукру (для балансу смаку); 1 лавровий листок.

На сковороді розігріти суміш олії та масла. Всипати борошно, смажити до рум’яності, постійно помішуючи. Викласти томатну пасту, перемішати. Тоненькою цівкою влити воду, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Додати сіль, цукор і спеції. Все розмішати, довести до кипіння на повільному вогні. Наприкінці додати сметану, довести до кипіння, зняти з вогню. Якщо підлива вийшла густою, можна долити води.

Підливка готова — ідеальна до котлет, рису, гречки, картопляного пюре, макаронів тощо. За бажання в підливу можна додати засмажку з моркви та цибулі.

ЦИБУЛЕВА ДО КОТЛЕТ

3 середні цибулини; 50 г вершкового масла; 100 г сметани; 1 склянка води; 1 столова ложка борошна; по чверті чайної ложки мускатного горіха та чорного меленого перцю; 0,5 чайної ложки солі.

У сковорідці розтопити масло, викласти нарізану напівкільцями цибулю. Смажити до м’якості. Присипати борошном, розмішати, потримати на вогні 2 хв. Додати сіль і спеції, влити воду, перемішати. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Викласти сметану, довести до слабкого кипіння, зняти з вогню.

Цибуля в підливці виходить ніжною, вершковою, зовсім не схожою на варену. Подайте її до котлет — можливо, і гарнір не знадобиться. А як смачно з хлібом!

ЯЛОВИЧИНА НА ГРИБНІЙ ПОДУШЦІ ПІД МОЛОЧНИМ СОУСОМ

500 г яловичини; 2 середні цибулини; 200 г печериць; 200 г сметани; 0,5 чайної ложки солі; олія.

Соус: 50 г вершкового масла; 50 г борошна; 400 мл молока; 30 г томатної пасти; дрібка мускатного горіха; сіль.

Для соусу розтопити масло в сковорідці. Всипати борошно, помішуючи, готувати до кремового кольору. Тоненькою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи. Тримати на вогні до загусання (близько 5–7 хв.). Додати томатну пасту, сіль, мускатний горіх, довести до кипіння, зняти з вогню.

Яловичину нарізати тонкими шматочками, відбити (тоді вона буде ніжнішою). Далі нарізати відбиті шматки тоненькими смужками. У сковороді розігріти олію, швидко обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки (до готовності доводити не потрібно), посолити, викласти на тарілку. У цій саме сковорідці обсмажити цибулю до рум’яності. Додати гриби, смажити до випаровування вологи, посолити. Викласти яловичину на цибулево-грибну «подушку», залишити на 5 хв. Залити суміш молочним соусом, додати сметану. Все перемішати, тушкувати на слабкому вогні 15 хв.

Попередня публікація

Що не так із міфами про папіломи

Наступна публікація

Людина пережила обстріл: як її підтримати

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
Людина пережила обстріл: як її підтримати

Людина пережила обстріл: як її підтримати

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025

Останні публікації

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти