Паски, які не кришаться і довго залишаються м'якими - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Паски, які не кришаться і довго залишаються м’якими

10 Квітня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Паски, які не кришаться і довго залишаються м’якими
0
Поділилося
242
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Великдень — це свято не на один день, а на цілий тиждень, тому продовжуємо ділитися перевіреними рецептами традиційної випічки. Будемо раді, якщо ваш святковий великодній стіл теж прикрасять паски, приготовані на сметані. Не обов’язково використовувати саме родзинки. Дрібно нарізана курага, в’ялена вишня або журавлина, цукати або мармелад доповнять смак.

* 700–800 г борошна

* 300 мл молока

* 50 г свіжих дріжджів

* 3 середні яйця

* 200 г цукру

* 150 г вершкового масла (82,5%)

* 250 г сметани (20%)

* дрібка ваніліну (або 2 чайні ложки ванільного цукру)

* 300 г родзинок

* 0,5 чайної ложки солі

* яйце для змащення

Молоко підігріти, щоб було трохи теплим. В молоко додати дріжджі та столову ложку цукру. Всипати 200–250 г борошна, перемішати. Накрити рушником. Поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хв.). Яйця збити з цукром і сіллю. В опару додати яйця (заздалегідь дістати з холодильника, щоб були кімнатної температури), перемішати. Додати ваніль. Додати розм’якшене (не топлене) масло, перемішати. Викласти сметану, перемішати. Всипати борошно, що залишилося (його може знадобитися трохи більше або менше). Вимісити добре тісто. В результаті вашої роботи повинно вийти дуже м’яке тісто, що не прилипає до рук. Накрити тісто рушником. Поставити в тепло. Тісто має добре піднятися (на це знадобиться близько 40–50 хв.). Додати в тісто родзинки (попередньо вимиті та висушені). Накрити рушником. Поставити в тепло. Дати тісту ще раз добре піднятися (приблизно 40 хв.). Форми трохи змастити олією. Викласти тісто, заповнюючи їх на 1/3 висоти. Дати тісту піднятися (близько 30 хв.). Змастити верх пасок збитим яйцем. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25–30 хв. (маленькі пасочки) або 35–40 хв. (великі паски). Щойно верхівки зарум’яняться, перевірте їх на готовність, для цього проткніть дерев’яною шпажкою, якщо вона суха — паски готові.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Загартовуєте сіянці -- скоротіть поливи

Наступна публікація

Митрополит Епіфаній звернувся до вірян, закликаючи залишатися вдома на Великодні свята

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Митрополит Епіфаній звернувся до вірян, закликаючи залишатися вдома на Великодні свята

Митрополит Епіфаній звернувся до вірян, закликаючи залишатися вдома на Великодні свята

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти