Паска "Родинна" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Паска “Родинна”

6 Квітня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Паска “Родинна”
0
Поділилося
156
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Чудові паски за нашим сімейним рецептом. М’які, ніжні, з волокнистою текстурою та вологим м’якушем. Усі продукти мають бути кімнатної температури.

На 3 паски (діаметр форми 11 см, висота 8,5 см)

Тісто:

  • 100 мл теплого молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 200 г цукру
  • 80 г вершкового масла
  • 550—570 г борошна
  • 3 жовтки (від середніх яєць)
  • 0,5 чайної ложки солі
  • дрібка ваніліну
  • 200 г сметани (20—25%)

Додатки:

  • цедра 1 апельсина
  • 2 столові ложки коньяку (за бажання)
  • чверть чайної ложки куркуми (для кольору)
  • 150—200 г родзинок

1. У теплому молоці розвести 1 столову ложку цукру (від зазначеної кількості) та дріжджі. Всипати 3 столові ложки борошна (від зазначеної кількості), перемішати опару, поставити в тепло до появи пінної шапочки (близько 15 хв.).

2. До жовтків додати цукор, ванілін, сіль — збити міксером до пишності. За бажання додати куркуму — вона надасть тісту насиченого жовтого кольору. Викласти сметану, цедру, недовго збити. Додати коньяк (за бажання) — завдяки цьому паски довго не черствітимуть. Сам алкоголь не відчуватиметься в тісті.

3. Додати опару до рідких інгредієнтів, перемішати виделкою. Поступово всипати 400 г просіяного борошна, перемішати — тісто виходить липким. Накрити миску рушником, поставити в тепло на 1 год. до підйому вдвічі.

4. Родзинки на 5 хв. запарити окропом, воду злити, родзинки просушити. Залити соком половини апельсина, дати набухнути. Тісто, що підійшло, викласти на присипаний борошном стіл. Вмісити борошно, що залишилось, — тісто виходить м’яким, але трохи липкуватим. По шматочку вмішувати розм’якшене масло. Ретельно вимісити (близько 15 хв.) — тісто вийде гладеньким, еластичним і не липнутиме до рук. Викласти в змащену олією миску, поставити на 1 год. в тепло до збільшення удвічі.

5. Викласти тісто на стіл, борошном вже не присипати. Вмісити родзинки. Розділити на 3 рівні порції. Сформувати колобки (бажано, щоб зверху не було родзинок, бо пригорять). Заповнити форми. Накрити рушником, залишити в теплі на 1 год., щоб збільшились удвічі.

6. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку (рівень трохи нижчий за середній). Випікати приблизно 40 хв. Якщо побачите, що верхівки почали сильно рум’янитися, прикрити їх фольгою. Дістати з духовки. Викласти «на бочок», щоб охололи.

Смачного Великодня!

Дарина СКОРОБАГАТЬКО. м. Сарни.

Попередня публікація

Як обрати якісні сіянці?

Наступна публікація

За яких умов надається відстрочка від мобілізації?

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
За яких умов надається відстрочка від мобілізації?

За яких умов надається відстрочка від мобілізації?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти