Закусочний пиріг із великою кількістю овочів та різними видами сиру. Не шкодуйте сиру — він є не тільки смаковим акцентом, а й необхідний для зв’язки інгредієнтів.
Тісто:
- 150 г борошна
- 150 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 75 г вершкового масла
- 1 жовток
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- 0,5 чайної ложки солі
Начинка:
- 200 г сиру
- 200 г цвітної капусти
- 200 г броколі
- 100 г помідорів черрі
- 100 г цибулі
- сіль
- чорний мелений перець
Тісто. Борошно, розпушувач, сіль покласти в комбайн, перемішати. Додати шматочки м’якого масла та розкришений кисломолочний сир, перемішати. Ввести жовток. Замісити тісто, покласти в пакет, розплющити на плескач і покласти в холодильник на 30 хв.
Розкачати тісто на коло діаметром на кілька сантиметрів більше, ніж форма для випічки (на форму 27 см). Перенести тісто у форму. Поставити в холодильник на 2–3 год.
Начинка. Цибулину порізати пів кільцями, обсмажити на суміші масла та олії до золотавості, дати охолонути. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, варити в підсоленій воді до напівготовності (5 хв.). Броколі відварити в підсоленій воді 2–3 хв. Капусту швидко охолодити, щоб вона залишалась хрумкою.
Сири крупно натерти (краще взяти порівну твердий і напівтвердий, наприклад, Сулугуні та Буковинський).
На тісто викласти цибулю. Розподілити капусту. Потім — половинки томатів. Притрусити сиром, трохи притиснути начинку до тіста.
Поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20–25 хв. Подавати пиріг краще, коли охолоне до кімнатної температури.