Оригінальні гарніри зі звичайних круп - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Оригінальні гарніри зі звичайних круп

24 Січня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Оригінальні гарніри зі звичайних круп
0
Поділилося
264
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Каша — нехитрий гарнір. Проте варто додати до крупи інші інгредієнти, як каша набуває неймовірного смаку та аромату і стає повноцінною стравою для всієї родини.

СОНЯЧНИЙ РИС НА ГАРНІР

Завдяки куркумі зернятка набувають золотавого кольору — така страва і наситить, і порадує яскравими барвами.

1 склянка довгозерного рису; 2 склянки води; 4 столові ложки олії; 3 великі зубчики часнику; 1 чайна ложка солі; чверть чайної ложки куркуми; 300 г суміші заморожених овочів (зеленого горошку, кукурудзи, солодкого перцю).

У глибокій сковороді розігріти олію. Часник розчавити ножем, викласти в олію, смажити до золотавості, а потім забрати зі сковороди — він має віддати свій аромат олії. У сковорідку засипати рис. Готувати на середньому вогні 2 хв., помішуючи, щоб олія обволікла кожне зернятко. Додати сіль, куркуму. Перемішати, смажити ще пів хвилини. Влити холодну воду й довести до кипіння. Готувати на середньому вогні без кришки, доки рис вбере в себе всю рідину (хвилин 15). Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і залишити готуватися 20 хв. Не перемішувати. Зняти сковороду з вогню та залишити під закритою кришкою ще на 10 хв., щоб рис розпарився.

Овочі розморозити. Окрему сковорідку змастити олією, розігріти. Викласти овочі, накрити кришкою. Тушкувати 5—7 хв. Трохи посолити, перемішати. Рис розпушити та змішати з овочами. Ви можете використовувати будь-які овочі: броколі, брюссельська капуста, гриби, стручкова квасоля тощо — в будь- якому разі буде дуже смачно!

АРОМАТНА ГРЕЧКА З ДУХОВКИ

Гречка, запечена з м’ясними кульками, в ароматній підливі.

300 г гречаної крупи; 300 мл води; 1 середня морквина; 1 середня цибулина; 2 великі зубчики часнику; 1 чайна ложка солі; чверть чайної ложки чорного меленого перцю; сушена зелень (за смаком); 2 лаврові листки; олія; 150 г сметани; 1 помідор (або столова ложка томатної пасти).

Для м’ясних кульок: 500 г фаршу; 1 чайна ложка солі; 1 середня цибулина; 2—3 зубчики часнику; 1 столова ложка сметани; дрібка чорного меленого перцю.

Гречку залити окропом і відставити, поки підготуємо інші інгредієнти. Цибулину нарізати кубиками, моркву крупно натерти. Розігріти олію, викласти цибулю, смажити до рум’яності. Додати моркву, смажити ще 2 хвилини. Додати подрібнений помідор або томатну пасту, перемішати.

Влити 300 мл води, додати сметану, сіль, перець, лавровий лист, сушену зелень, вичавлений часник. Перемішати заливку та зняти з вогню.

Для м’ясних кульок подрібнити цибулю та часник. Змішати з фаршем. Додати сіль, перець та сметану (для більшої соковитості м’ясних кульок). Усе добре перемішати. Сформувати кульки розміром із волоський горіх.

Форму для запікання змастити олією. Гречка за цей час вже трохи розбухне, злити воду, що залишилася. Викласти гречку в форму, залити половиною підливи, перемішати. Викласти м’ясні кульки, зверху — підливу. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Готувати 30—40 хв.

БАБКА ПШОНЯНА «ПРЯЖЕНА»

Запечена в духовці пшоняна бабка виходить ніжною, як десерт: із рум’яною скоринкою та ароматом пряженого молока.

1 склянка пшоняної крупи (200 г); 1 л молока; 80 г вершкового масла; 0,5 чайної ложки солі; 3 столові ложки цукру; дрібка ваніліну.

Добре промиту крупу залити окропом, перемішати, злити рідину. У форму для запікання влити молоко. Всипати цукор, ваніль і сіль, перемішати. Викласти пшоно. За бажання можна додати родзинки, курагу чи шматочки гарбуза.

Зверху на молоко викласти нарізане невеличкими шматочками масло. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 1,5—2 год. Має утворитися золотава скоринка.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Груша омелі не рада

Наступна публікація

Допомога по безробіттю

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Допомога по безробіттю

Допомога по безробіттю

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти