Ефект «термоса» виходить завдяки укутуванню м’яса під ковдрою і томлінню таким чином після приготування. Навіть найжорсткіша свинина виходить ніжною і м’якою. Таке м’ясо як святкова нарізка розлітається на ура.
* 1 кг свинини (без кістки)
* 1 л води
* 2,5 столової ложки солі
* столова ложка цукру
* голівка часнику
* 2 лаврові листки
* 3 горошини духмяного перцю
* чайна ложка чорного перцю горошком
У відповідну каструлю налити воду. Всипати сіль і цукор. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати лавровий листок і перець. Додати головку часнику, розділену на часточки (разом з лушпинням). Дати покипіти 5 хв. Покласти цілим шматком м’ясо. Довести до кипіння, вогонь зменшити. Варити під кришкою 20–25 хв. Зняти м’ясо з вогню і добре укутати його ковдрою. Залишити так м’ясо на 12 год. Перед подачею охолодити в холодильнику. Потім дістати з бульйону, промокнути паперовими серветками. Порційно нарізати.
Діана ШЕПЕЛЬ.