Манні биточки — їх колись готувала нам бабуся на сніданок замість манної каші, яку їсти ніхто не хотів, а от такі оладки ми їли та ще й добавки просили.
- 400 мл молока
- 160 г манної крупи
- 1 маленьке яйце
- дрібка ваніліну
- 60 г цукру
- дрібка солі
- борошно
- олія
У каструлі закип’ятіть молоко. Безперервно помішуючи молоко, тонкою цівкою всипте манну крупу. Варіть кашу близько 3 хв. до загусання. Каша має вийти густою. Готову масу перекладіть у миску і залиште повністю охолонути.
У манку вбийте яйце, всипте цукор, ванілін і сіль. Перемішайте до однорідності. Змоченими у воді руками сформуйте з манного тіста круглі товстенькі коржики і обкачайте трохи в борошні. Виходить 7 биточків. Розігрійте сковорідку з олією і викладіть манні биточки. Обсмажте на невеликому вогні по 3 хв. з кожного боку, до золотавої скоринки.
Подавайте до столу теплими чи холодними з медом, варенням або згущеним молоком.
Ірина ДЕНЕКА. м. Тернопіль.