Ікра із запечених овочів на зиму - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ікра із запечених овочів на зиму

20 Вересня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ікра із запечених овочів на зиму
0
Поділилося
96
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

До складу ікри входять запечені баклажани та солодкий перець — завдяки цьому вона набуває насиченого аромату. Рецепт універсальний: можете сміливо експериментувати з овочами та їх пропорціями — додайте менше перцю або, наприклад, збільште кількість часнику.

  •  1 кг кабачків
  •  1 кг солодкого перцю
  •  700 г баклажанів
  •  2 великі цибулини
  •  1 велика морквина
  •  3 великі помідори
  •  2 великі зубчики часнику
  •  2 лаврові листки
  •  50 мл олії
  •  2 столові ложки солі
  •  1 столова ложка цукру
  •  3 столові ложки томатної пасти
  •  2 столові ложки оцту (9%)

Баклажани розрізати вздовж навпіл і в м’якоті зробити глибокі надрізи навхрест, щоб швидше пропеклися. Трохи збризнути кожну половинку олією. Викласти баклажани та перець на деко, застелене фольгою. Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30–35 хв. Через 15 хв. перевернути перець, щоб рівномірно пропікся.

Моркву, цибулю та кабачок прокрутити через м’ясорубку (або натерти чи нарізати). Подрібнені овочі з’єднати у великій товстостінній каструлі, додати олію. Поставити на плиту, довести до кипіння й тушкувати на середньому вогні близько 1 год. під закритою кришкою.

Запечені овочі скласти у великий пакет, щільно зав’язати і дати пропаритися. Після цього шкірочку з перця буде легко зняти.

На томатах зробити зверху хрестоподібний надріз, ошпарити окропом. Потім залити холодною водою. Зняти шкірочку.

Із баклажанів ложкою вибрати м’якоть (шкірка не потрібна), викласти в миску. Перець почистити від шкірки та насіння. Прокрутити на м’ясорубці помідори, перець, баклажани. Перекласти баклажанну масу до киплячих овочів, додати лавровий лист. Варити під кришкою близько 20 хв., помішуючи. Додати сіль, цукор, вичавлений часник, томатну пасту. Дати покипіти без кришки 10 хв. Влити оцет, прокип’ятити 2 хв.

Розкласти в стерилізовані банки, закрити під ключ. Укутати й залишити охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці. Виходить близько 2 л ікри.

Попередня публікація

Що робити, якщо на часнику з'являється зелена пліснява

Наступна публікація

Принцип «гроші ходять за людиною» для ВПО

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Принцип «гроші ходять за людиною» для ВПО

Принцип «гроші ходять за людиною» для ВПО

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти