Грибний суп під хрусткою кришечкою - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грибний суп під хрусткою кришечкою

22 Жовтня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грибний суп під хрусткою кришечкою
0
Поділилося
50
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Приготуйте цей грибний суп, і ви відчуєте, який неймовірно апетитний пар винирне з горщиків, коли знімете з них «кришечки» з тіста. А самі «кришечки» — рум’яні та просочені грибними ароматами! І суп, і хліб, і задоволення смаку.

Грибний суп:

* 300 г печериць

* 4 середні картоплини

* 200 г курячого філе

* 2 м’яких плавлених сирки типу «Дружба»

* середня цибулина

* по столовій ложці вершкового масла та олії (для смаження)

* неповна чайна ложка солі

* дрібка чорного меленого перцю

Кришечки:

* 180 мл води

* 15 г свіжих дріжджів

* 300–350 г борошна

* 1,5 чайної ложки цукру

* 1 чайна ложка солі

* 3 столові ложки олії

* невелике яйце (для змащення)

Для тіста воду підігріти, щоб була теплою. Розвести в ній дріжджі і цукор. Всипати 100 г борошна. Накрити рушником. Поставити опару в тепло на 15–20 хв. до утворення пінної шапочки. Додати сіль, всипати борошно, що залишилося, добре вимісити. В кінці влити олію. Замісити м’яке тісто, за необхідності підсипати трохи борошна, щоб «кришечки» не розповзлися. Викласти тісто в миску, поставити в тепло на 40 хв. до збільшення в об’ємі в 2–3 рази, поки готуєте суп.

Для супу м’ясо залити 1,5 л води, посолити. Варити з моменту закипання 20 хв. Цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати пластинками. Картоплю — невеликими кубиками. Куряче філе дістати з бульйону, нарізати невеликими кубиками. На сковороді розігріти вершкове масло та олію. Покласти цибулю, смажити приблизно 7 хв. до золотистого кольору. Додати гриби, перемішати, готувати до випаровування рідини. Бульйон знову довести до кипіння, покласти картоплю. Варити 8–10 хв. до готовності. Додати в каструлю обсмажені гриби з цибулею, варити 2 хв. Викласти нарізане філе. Покласти середньо натерті плавлені сирки, перемішати, трохи проварити до повного їх розчинення. Поперчити, за необхідності досолити. Розлити суп в горщики.

Тісто розкачати товщиною приблизно 1–1,5 см (воно ще виросте в духовці). Вирізати ножем кружечки «під блюдце». Це розмір кришечки для стандартного горщика. Накрити кружечками горщики з супом, трохи притиснути краї. Зробити 3–4 проколи зубочисткою, щоб при приготуванні кришечки не піднімалися «горбочком». Змастити трохи яйцем. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20–25 хв. до зарум’янювання.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Чому розтріскується морква?

Наступна публікація

Як самостійно перевірити чи призначено субсидію та в якому розмірі

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Як самостійно перевірити чи призначено субсидію та в якому розмірі

Як самостійно перевірити чи призначено субсидію та в якому розмірі

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти