Готуємо без електрики та газу: смачні рецепти на випадок відключень - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Готуємо без електрики та газу: смачні рецепти на випадок відключень

28 Червня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Готуємо без електрики та газу: смачні рецепти на випадок відключень
0
Поділилося
130
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Кулінар Євген КЛОПОТЕНКО зібрав рецепти, для приготування яких не потрібні газ чи електрика. Зберігайте собі, щоб раптове відключення не застало вас непідготовленими, адже і в такій ситуації не обов’язково сидіти голодними! З дрібкою творчості та фантазії навіть банальні бутерброди можна перетворити на смачні, вишукані страви.

СЕНДВІЧ ІЗ КРЕМ-СИРУ Й ОЛИВОК

У ситуації відключення перше, що спадає на думку, — це бутерброди. Але одноманітний смак швидко приїдається. Не дозволяйте обставинам загасити ваш креатив! Ніжний крем-сир, оливки та свіжий хліб перевершать ваші очікування.

  •  4 шматочки хліба
  •  250 г крем-сиру
  •  1 банка оливок без кісточок (приблизно 300 г)
  •  дрібка італійських трав за бажанням

Наріжте оливки навпіл або кружальцями. Змішайте крем-сир з дрібкою італійських трав.

Змастіть хліб крем-сиром, зверху викладіть оливки та накрийте сендвіч іншим шматочком змащеного сиром хліба.

Насолоджуйтеся поєднанням ніжного крем-сиру, хрусткого хліба та пікантних оливок. Їсти рекомендую виключно із задоволенням!

КАНАПКИ З АВОКАДО І ШПРОТАМИ

У такі буремні часи багато хто запасається консервами, тож цей рецепт — креативна можливість використати їх зі смаком. Авокадо відтінить і збалансує смак шпротів.

  •  1 авокадо
  •  1 столова ложка лимонного соку
  •  4 шматочки хліба
  •  1 баночка шпротів

Розріжте авокадо, приберіть кісточку та за допомогою ложки дістаньте м’якоть. Розімніть авокадо виделкою та збризніть лимонним соком. Намастіть хліб авокадо, зверху в бажаній кількості викладіть шпроти та подавайте.

НІЖНИЙ ПАШТЕТ

Паштет з тунцем та оливками — проста та дуже смачна намазка на хліб. Смак тунця збалансує лимон, а крем-сир забезпечить ту саму ніжність, яку ми так цінуємо в паштетах.

Якщо є змога, підсмажте багет зі спеціями на олії, але якщо не буде такої можливості, то не переймайтесь — намазка з тунця смакуватиме ідеально і на скибці свіжого хліба.

  •  150 г консервованого тунця у власному соку
  •  100 г оливок без кісточок
  •  1 лимон
  •  2 дрібки сухого орегано або суміші сухих пряних трав
  •  5 гілочок петрушки
  •  200 г крем-сиру
  •  1 багет
  •  сіль
  •  чорний мелений перець

Наріжте багет скибочками 1 см завтовшки. Розігрійте пательню з 1 столовою ложкою олії та підсмажте скибочки багета з обох боків до хрусткої скоринки. У процесі смаження трохи посоліть і посипте сумішшю сухих пряних трав або орегано.

Поріжте оливки маленькими кубиками якомога дрібніше. Так намазка матиме більш однорідну структуру. З лимона зріжте тонкі смужки цедри — тільки верхній жовтий шар. Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно порубайте ножем. З тунця злийте сік. Змішайте в мисці тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і крем-сир. Перемішайте виделкою до отримання однорідної маси, посоліть і поперчіть за смаком. Намастіть паштетом підсушені шматочки багета і за бажанням прикрасьте невеликою кількістю лимонної цедри.

ІЗ УКРАЇНСЬКИМ ХАРАКТЕРОМ

Здебільшого для смачного бутерброда потрібні шматочки м’яса чи риби, хліб, сир і соус. А ми пропонуємо приготувати такий із українською душею — з маринованим буряком.

Для бутерброда:

  •  1 середній буряк (запечений чи варений)
  •  4 шматочки житнього чи гречаного хліба
  •  4 слайси свинячої грудинки
  •  4 слайси сиру
  •  чверть чайної ложки зерен кмину
  •  1,5 столові ложки гірчиці в зернах

Маринад для буряка:

  •  2 столові ложки винного або яблучного оцту (6%)
  •  1 зубчик часнику
  •  100 мл води

Заздалегідь зваріть чи запечіть один середній буряк. Залиште повністю охолонути. Потім почистіть від шкірки, наріжте слайсами та перекладіть у миску для маринування. Додайте оцет, вичавте 1 зубчик часнику та влийте воду, щоб повністю покривала буряк. Якщо у вас великий буряк, долийте ще води. Маринуйте 30–40 хв. Оцет можете взяти столовий, але зауважимо, що він 9%, тому зменште кількість до 1,5 столові ложки.

Для одного бутерброда потрібно два шматочки хліба. Змастіть їх гірчицею та на кожен викладіть компоненти в такій послідовності: складений у два рази слайс сиру, 2–3 слайси буряка, а потім складену у два рази грудинку. Посипте її кмином. Він надасть легкого аромату та смаку кропу. Один великий бутерброд покладіть на інший. У вас має вийти бутерброд з великою кількістю начинки всередині.

Рецепти з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Липень на городі, в саду та квітнику

Наступна публікація

Споживаймо електроенергію відповідально!

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Споживаймо електроенергію відповідально!

Споживаймо електроенергію відповідально!

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти