Домашній кетчуп: яскравий, ароматний, густий - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашній кетчуп: яскравий, ароматний, густий

21 Серпня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашній кетчуп: яскравий, ароматний, густий
0
Поділилося
140
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Для приготування ароматного домашнього кетчупу бажано використовувати повністю стиглі або навіть перезрілі помідори. Набір спецій і прянощів можете змінювати на свій смак. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 900 мл домашнього кетчупу.

  •  3 кг помідорів
  •  350 г цибулі
  •  5 великих зубчиків часнику
  •  50 г цукру
  •  18 г солі
  •  1 столова ложка оцту (9%)
  •  2 лаврові листки
  •  10 горошин духмяного перцю
  •  5 зонтиків гвоздики
  •  1 паличка кориці
  •  0,5 чайної ложки насіння гірчиці
  •  0,5 чайної ложки коріандру

Томати довільно нарізати й викласти в товстостінну каструлю. Накрити кришкою, поставити на середній вогонь. Дати проваритися, помішуючи, 15 хв. — томати мають пустити сік. Подрібнити цибулю та часник будь-яким зручним способом (у м’ясорубці чи блендері). Додати до помідорів цибулево-часникову масу. Відразу ж закласти приправи: насіння гірчиці та коріандру, лавровий лист, духмяний перець, бутони гвоздики та паличку кориці. Перемішати та готувати на середньому вогні без кришки ще близько пів години. Не забувайте перемішувати овочі з приправами. За цей час томатна маса має уваритися, а овочі добре розваритися.

Далі вміст каструлі необхідно обов’язково протерти крізь сито. Таким чином ми видалимо шкірку та насіння помідорів, а також пряні добавки, які достатньо віддали свій аромат і більше не знадобляться.

Спочатку за допомогою ополоника викласти в сито рідку частину томатної основи — вона швидко стікає. Виходить рідкий томатний сік, який треба перелити назад у каструлю і поставити випарюватися приблизно на 30–40 хв. Його маса зменшиться удвічі.

А от овочеву масу доведеться добре протирати крізь сито — в результаті вийде доволі густе томатне пюре. Додати пюре до соку, випарювати разом ще 15 хв.

Коли томатна маса стане бажаної густоти, додати сіль і цукор. Тільки не кладіть усе відразу, регулюйте баланс солодкого та солоного на свій смак. Проварити кетчуп ще хвилин 5–7. Влити оцет.

Одразу ж розкласти у стерилізовані банки, закрити під ключ. Перевернути, укутати. Зберігати в темному прохолодному місці.

Попередня публікація

Білимо погріб: яке вапно краще для цього використати

Наступна публікація

Онлайн-заява про пільги на ЖКП для ветеранів

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Онлайн-заява про пільги на ЖКП для ветеранів

Онлайн-заява про пільги на ЖКП для ветеранів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025

Останні публікації

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти