Чим просочити торт? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Чим просочити торт?

27 Червня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Чим просочити торт?
0
Поділилося
156
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Завдяки просоченню ваші бісквіти будуть ніжнішими й ароматнішими, зникне можливий яєчний запах і навіть сховаються деякі огріхи. Такі, наприклад, як пересушені коржі. Ось кілька моїх улюблених сиропів.

ЦУКРОВИЙ

  • 100 мл води;
  • 100 г цукру.

Перемішати в сотейнику цукор і воду. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хв. Повністю остудити. Зволожити корж за допомогою столової ложки або силіконового пензлика. Це універсальний сироп, який підходить для тортів з будь-якою начинкою.

КОНЬЯЧНИЙ

Замість води можна взяти ягідний, апельсиновий сік.

  • 100 г води;
  • 100 г цукру;
  • 50 г коньяку.

Перемішати в сотейнику цукор і воду. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хв. Охолодити до кімнатної температури, влити коньяк. Просочити корж.

ЛИМОННИЙ

  • 100 мл води;
  • 100 г цукру;
  • 1 великий лимон.

З лимона зняти цедру (тільки жовтий шар). Вичавити сік. У каструлі з товстим дном змішати воду, цукор, сік, цедру. Варити до розчинення цукру. Процідити сироп, остудити. Просочити коржі, витримати десерт 6–8 год.

ВИШНЕВИЙ

Вишневий сироп дуже темний, варто врахувати це при зволоженні світлих коржів.

  • Склянка вишень;
  • 80 мл води;
  • 100 г цукру.

У каструлі змішати вишню без кісточок, воду, цукор. Довести до кипіння. Зняти з вогню, потовкти ягоди, щоб вичавити сік, дати повністю охолонути. Процідити сироп крізь сито.

КАВОВИЙ

  • 100 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 1 чайна ложка (з верхом) розчинної кави.

З’єднати в каструлі молоко та цукор. Варити до закипання. Додати каву, добре перемішати. Дати охолонути, зволожити холодний корж.

 СОЛОДКІ СЕКРЕТИ

* Сироп надає торту не тільки соковитості, а й додаткової солодкості. Тому крем і бісквіти не мають містити багато цукру, бо торт вийде занадто солодким.

* Як визначити кількість сиропу? Я дивлюся, щоб уся поверхня була змочена сиропом, без жодних сухих просвітів. Також при натисканні на корж ви повинні бачити, що він уже «напився» і більше просочення не візьме.

* Перед просоченням коржі повинні обов’язково охолонути. Якщо почати змащувати гарячий бісквіт, то є ризик отримати безформну масу.

* Щоб коржі добре просочилися, потрібно не менше 6 годин. Наприклад, поставте торт на ніч у холодильник.

* Можна обійтися без просочення, якщо використовуєте сметанний крем, він доволі соковитий — корж буде ніжним без додаткового змочування. Сироп може зіпсувати торт і порушити збирання, якщо за рецептом коржі повинні бути хрусткими.

Марія ЗАХАРЧУК, кондитерка.

Попередня публікація

Менше солитимете -- довше житимете

Наступна публікація

Хто може не проходити ВЛК?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Хто може не проходити ВЛК?

Хто може не проходити ВЛК?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти