Вершкове масло із зеленню та часником готується лічені хвилини, а якщо подати разом зі свіжим хлібом, зникне воно ще швидше. Але на цьому сфера його застосування не вичерпується.
Якщо у вас є така заготовка, можете обсмажити стейк, курячу грудку або рибу й обійтися без соусу — просто покладіть зверху шматочок такого масла, і воно, розтанувши, надасть неймовірного смаку та аромату.
- 150 г вершкового масла
- по пів пучечка свіжої петрушки та кропу
- 3 зубчики часнику
- чорний мелений перець
- сіль
Я готувала масло із зеленню різними способами, але найпростіше виходить у блендері. Дістаньте масло з холодильника, щоб було м’яким, перекладіть у чашу блендера разом із зеленню (лише ніжні листочки, без стебел) і часником, приправте сіллю і перцем та інтенсивно подрібніть.
Готове масло із зеленню та часником перекладіть на лист фольги. Згорніть ковбаскою та покладіть у холодильник. Якщо приготували більше, надлишки можна сховати в морозилку, щоб продовжити термін зберігання від кількох тижнів до кількох місяців.
Власне, масло готове, тож поговоримо, як можна підлаштувати рецепт під власний смак.
Що ще можна додати:
- свіжу зелень, наприклад, чебрець, базилік або черемшу;
- пармезан або інший твердий сир;
- в’ялені томати, оливки;
- сік лимона чи лайма;
- гострий перець (свіжий чи сушений);
- солодкий перець різних кольорів.
Крім того, що намащувати на свіжоспечений хліб, можете використовувати масло з травами як соус, як описано у вступі до рецепта. Для стейків дуже добре підходить масло, до якого додали чебрець, а риба буквально розквітає від масла з розмарином.
Використовуйте масло із зеленню як начинку до котлет по-київськи. Додавайте до будь-яких страв з овочів, зокрема смажених на грилі та запечених, а також каш чи макаронів.
А ще можете взяти багет — цілий або половинку, розрізати вздовж, змастити обидві половини ароматним маслом, «склеїти» знов, обгорнути фольгою і поставити в духовку хвилин на десять. Навіть не буду розписувати, як смачно вийде, спробуйте самі.
Катерина ГАЛИЧ. м. Хмельницький.