Ароматне масло - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ароматне масло
0
Поділилося
53
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Вершкове масло із зеленню та часником готується лічені хвилини, а якщо подати разом зі свіжим хлібом, зникне воно ще швидше. Але на цьому сфера його застосування не вичерпується.

Якщо у вас є така заготовка, можете обсмажити стейк, курячу грудку або рибу й обійтися без соусу — просто покладіть зверху шматочок такого масла, і воно, розтанувши, надасть неймовірного смаку та аромату.

  •  150 г вершкового масла
  •  по пів пучечка свіжої петрушки та кропу
  •  3 зубчики часнику
  •  чорний мелений перець
  •  сіль

Я готувала масло із зеленню різними способами, але найпростіше виходить у блендері. Дістаньте масло з холодильника, щоб було м’яким, перекладіть у чашу блендера разом із зеленню (лише ніжні листочки, без стебел) і часником, приправте сіллю і перцем та інтенсивно подрібніть.

Готове масло із зеленню та часником перекладіть на лист фольги. Згорніть ковбаскою та покладіть у холодильник. Якщо приготували більше, надлишки можна сховати в морозилку, щоб продовжити термін зберігання від кількох тижнів до кількох місяців.

Власне, масло готове, тож поговоримо, як можна підлаштувати рецепт під власний смак.

Що ще можна додати:

  •  свіжу зелень, наприклад, чебрець, базилік або черемшу;
  •  пармезан або інший твердий сир;
  •  в’ялені томати, оливки;
  •  сік лимона чи лайма;
  •  гострий перець (свіжий чи сушений);
  •  солодкий перець різних кольорів.

Крім того, що намащувати на свіжоспечений хліб, можете використовувати масло з травами як соус, як описано у вступі до рецепта. Для стейків дуже добре підходить масло, до якого додали чебрець, а риба буквально розквітає від масла з розмарином.

Використовуйте масло із зеленню як начинку до котлет по-київськи. Додавайте до будь-яких страв з овочів, зокрема смажених на грилі та запечених, а також каш чи макаронів.

А ще можете взяти багет — цілий або половинку, розрізати вздовж, змастити обидві половини ароматним маслом, «склеїти» знов, обгорнути фольгою і поставити в духовку хвилин на десять. Навіть не буду розписувати, як смачно вийде, спробуйте самі.

Катерина ГАЛИЧ. м. Хмельницький.

Попередня публікація

Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

Наступна публікація

Вуса полуниці -- видаляйте

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
Вуса полуниці — видаляйте

Вуса полуниці -- видаляйте

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025

Останні публікації

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти