Ягідний зефір - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ягідний зефір

19 Липня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ягідний зефір
0
Поділилося
183
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це настільки чудовий, легкий, мов хмаринка, домашній смаколик, від якого важко утриматися! Полуничний, смородиновий, вишневий — обирайте такий, який вам подобається.

  • 250 г ягідного пюре (малина, суниця, полуниця тощо)
  • 7 г агар-агару
  • 300 г цукру (150+150 г)
  • 50 мл води
  • 60 г білків (2 шт. від середніх яєць)
  • чверть чайної ложки лимонної кислоти

Із ягід за допомогою блендера зробити пюре. Малинове, суничне, полуничне чи інше з кісточками та неоднорідне необхідно протерти крізь марлю. Має вийти рівно 250 г пюре. Агар-агар (сила гелю 900) залити водою, перемішати, залишити на столі, щоб набух (близько 15 хв.). До пюре додати 150 г цукру й агар-агар із водою, перемішати до однорідності. Білки збити міксером із лимонною кислотою та 150 г цукру на пишну стійку піну.

Ягідне пюре поставити на сильний вогонь, помішуючи, довести до кипіння. Вогонь зменшити, варити від моменту закипання рівно 3 хв. Знову трохи збити міксером білок і тоненькою цівкою ввести гарячий сироп, постійно збиваючи міксером. Продовжувати збивати на максимальній швидкості міксера до пишної маси. У процесі збивання маса побілішає, збільшиться в об’ємі та стане більш щільною. Щойно залишатиме чіткий малюнок і намотуватиметься на віночок — вона готова.

Важливо! Відсаджувати зефір необхідно, коли маса ще тепла, але вже стійка. Агар-агар застигає вже при температурі 40 градусів. Викласти масу в кондитерський мішок. Відсадити фігурний зефір на пергамент. Виходить близько 30 шт. Якщо потім з’єднувати половинки, то вийде 15 великих. Залишити підсохнути на ніч просто на столі.

Після застигання зефір можна занурити в розтоплений шоколад або присипати цукровою пудрою. Збираємо зефір (зверху він підсохне, а знизу буде трохи «приставучий») та отримуємо неймовірно ніжний і корисний домашній смаколик.

Порада: перш ніж додати агар, зверніть увагу на його маркування. Цифри на упаковці, наприклад, 600, 900 або 1200, означають силу (еластичність) готового гелю. Що вища цифра, то щільнішою виходить маса.

Попередня публікація

Клематис бережіть від перегріву

Наступна публікація

«єОселя» стає доступнішою

Схожі публікації

Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Яскрава гречана каша з небанальним смаком
Кухонні університети

Яскрава гречана каша з небанальним смаком

25 Червня, 2025
Освіжаючий холодник на кефірі
Кухонні університети

Освіжаючий холодник на кефірі

24 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Наступна публікація
«єОселя» стає доступнішою

«єОселя» стає доступнішою

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
Липень на городі, в саду та квітнику

Липень на городі, в саду та квітнику

30 Червня, 2025
Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

30 Червня, 2025
Хто підпадає під програму ООН?

Хто підпадає під програму ООН?

30 Червня, 2025

Останні публікації

Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
Липень на городі, в саду та квітнику

Липень на городі, в саду та квітнику

30 Червня, 2025
Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

30 Червня, 2025
Хто підпадає під програму ООН?

Хто підпадає під програму ООН?

30 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти