3 рецепти смачної куті до свята - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

3 рецепти смачної куті до свята

4 Січня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
3 рецепти смачної куті до свята
0
Поділилося
76
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ця святкова страва може включати різні інгредієнти, які надають їй незвичайного смаку. Хочу поділитись своїми улюбленими варіантами.

З ХАЛВОЮ

Така сподобається всім ласунам! Халва з соняшникових зерен ідеально вписується до всіх інгредієнтів, надаючи куті особливого насиченого смаку.

1 склянка пшениці для куті; 4 склянки води (для крупи); 100 г маку; 50 г цукру; 250 г халви; 300—400 мл холодної кип’яченої води; 1 столова ложка меду; 120 г волоських горіхів.

Мак помістити в невеликий сотейник, залити водою, щоб вона була на 2—3 см вищою. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, варити 2 хв. і зняти з вогню. Відставити вбік до повного охолодження.

Пшеницю добре промити. Залити холодною водою, поставити на середній вогонь і варити до готовності (близько 40 хв.). Чи варити за інструкцією, вказаною на упаковці. Після того ще накрити баняк кришкою, зверху — теплим рушником і дати «попріти» і заразом охолонути.

Вистиглий мак добре відцідити. Розтерти разом із цукром в чаші блендера чи кавомолці, або ж — вручну макогоном. Добре розтертий мак — це той, що пустив біле молочко і аж тоне в ньому. Перекласти до пшениці.

В чашу блендера після маку додати халву, мед й 200 мл кип’яченої води. Збити все разом до повного розчинення халви. Перелити до пшениці з маком.

Додати до куті волоські горіхи і долити стільки кип’яченої води, скільки вважаєте за потрібне. Добре вимішати все разом. Моїй куті потрібно було ще 200 мл води до звичної мені консистенції.

«ПАНСЬКА»

1 склянка пшениці; 4 склянки води; 50 г вершкового масла; 3 столові ложки меду; 4 столові ложки маку; пів склянки волоських горіхів; 100 г кураги; 100 г родзинок; жменя цукатів; 1 лимон.

Пшеницю помити і залити водою. Варити на невеликому вогні 40 хв. до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити (кутя за цим рецептом виходить не рідкою). До теплої пшениці додати масло — так смак вийде більш насиченим. (Якщо готуєте пісну кутю, візьміть 2 столові ложки олії). Курагу та родзинки запарити в теплій воді на 10 хв. Курагу нарізати дрібними кубиками. Додати сухофрукти та цукати до пшениці. Мак запарити, зцідити та розтерти. Додати мак та подрібнені горіхи до куті. Цедру лимона дрібно натерти. Додати в кутю цедру, мед та 1—2 столові ложки соку лимона. Дати настоятися куті 2 год. за кімнатної температури.

НА УЗВАРІ

Для цього рецепта узвар має бути насиченим, із великою кількістю сушених яблук і груш.

1 склянка пшениці для куті; 4 склянки води; 100 г маку; 1 столова ложка меду; 100 г волоських горіхів; 100 г родзинок.

Для узвару: 1 л води; 300 г сушених яблук, груш, шипшини; 100 г чорносливу; мед за смаком.

Мак запарити і розтерти, родзинки запарити, пшеницю відварити — підготувати все так, як вказано вище. Поки готується крупа, горіхи злегка обсмажити на сухій пательні, дати охолонути і крупно посікти. В макітрі або глибокій мисці змішати розтертий мак, пшеницю, горіхи, родзинки, мед. Узвар зварити краще за добу, щоб настоявся. Залити узваром кутю до консистенції густого супу.

ЩО ЩЕ ДОДАТИ?

Основа куті незмінна: пшениця, мак, мед та горішки. А інші добавки — на ваш смак.

  • Родзинки, замочені в коньяку
  • сушена журавлина чи малина
  • вишні з варення
  • дрібка кориці
  • солодке червоне вино чи апельсиновий сік
  • суміш кількох видів меду — для більш багатогранного смаку.

Любов ПАРХОМЕНКО. м. Самбір.

Попередня публікація

Як заточити м'ясорубку і... блендер

Наступна публікація

Отримувачам соціальних допомог не потрібно звертатись повторно

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Отримувачам соціальних допомог не потрібно звертатись повторно

Отримувачам соціальних допомог не потрібно звертатись повторно

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти