Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг

7 Листопада, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг
0
Поділилося
51
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Багато хто закуповує у воєнний час рибні консерви, головна перевага яких у тому, що ситні та довго зберігаються. А ще консервована риба стане основою апетитних і поживних страв, якими можна нагодувати велику родину. Смачно та вигідно!

РИБНІ КОТЛЕТИ — СМАЧНО, БАГАТО Й НЕДОРОГО

Рибна консерва (в олії, 250 г); 600 г картоплі; 2 маленькі яйця; маленька цибулина; 2 столові ложки манної крупи; сіль і чорний мелений перець за смаком; олія; борошно чи панірувальні сухарі.

Для начинки: 2 варених яйця; 30 г твердого сиру; 30 г вершкового масла; чверть чайної ложки солі.

Картоплю відварити в підсоленій воді. Розім’яти, дати охолонути. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до рум’яності. Картоплю викласти в миску, додати цибулю, сіль, перець, яйця. Всипати манку. Консерву (без  істочок і рідини) добре розім’яти виделкою. Додати до картоплі й добре перемішати.

Для начинки яйця порізати дрібними кубиками, сир середньо натерти, додати м’яке вершкове масло. Підсолити та перемішати. (Можна начинку не готувати, а зробити котлети без неї).

Набирати по столовій ложці фаршу, роблячи плескач вологими руками. На середину викладати трохи начинки. Защипуючи, сформувати котлети. Обкачати в борошні чи сухарях (виходить близько 12—14 шт.). Можна запекти або обсмажити. Форму для запікання змастити олією. Викласти котлети. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, готувати 10 хв., дістати, змастити яйцем і поставити в духовку ще на 10—15 хв., до зарум’янення. На сковороді смажити так, як і звичайні рибні — до зарум’янення.

ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ ІЗ СИТНОЮ НАЧИНКОЮ

Заливне тісто: 500 мл кефіру; 300 г борошна; 3 яйця; 1 столова ложка цукру; 1 чайна ложка солі; 0,5 чайної ложки соди.

Начинка: рибна консерва (в олії, 250 г); 3 варені яйця; склянка вареного рису; середня цибулина; зелена цибуля (3 гілочки); 2 столові ложки олії; чверть чайної ложки солі; дрібка чорного меленого перцю.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотавості, охолодити. Порізати кубиками яйця, подрібнити зелень. У риби відокремити кісточки, м’якоть розім’яти виделкою. З’єднати начинку в мисці: яйця, два види цибулі, рибу, рис. Посолити, поперчити за смаком, перемішати.

Духовку ввімкнути на 180 градусів. Усі продукти для тіста мають бути кімнатної температури. З’єднати в мисці кефір, яйця, сіль, цукор, перемішати. Борошно змішати з содою, всипати в миску. Перемішати — за консистенцією тісто виходить, як на оладки. Форму (20х20 см) змастити олією чи викласти пергаментом. Вилити половину тіста. Викласти начинку. Розподілити другу частину тіста. Поставити в розігріту духовку. Готувати близько 1 год.

ЮШКА

На 2 л води: 1 банка скумбрії (в олії чи власному соку); 5—6 середніх картоплин; 1 велика морквина; 1 середня цибулина; невеликий пучечок петрушки (свіжої); олія (для смаження); 0,5 чайної ложки солі.

Моркву нарізати чвертькружальцями, цибулю — кубиками, картоплю — брусочками. Розігріти в сковороді олію. Викласти моркву та цибулю. Смажити на помірному вогні до зарум’янення. Картоплю покласти в киплячу воду, варити близько 7 хв. (до напівготовності).

Додати обсмажені овочі з олією, проварити разом ще 5 хв. Рибні консерви дістати з банки й видалити кісточки, щоб вийшли великі шматочки рибної м’якоті. Закласти в каструлю рибу з рідиною, перемішати. За потреби досолити. Варити рибний суп ще кілька хвилин.

Наприкінці додати подрібнену свіжу зелень, прокип’ятити ще хвилину, після чого вимкнути вогонь, накрити кришкою. Дати настоятися хоча б 5 хв.

Порада: за бажання можна додати плавлений сирок (на цю кількість інгредієнтів вистачить 1 шт.). Вийде дуже ніжно та ще смачніше.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Саджанці для порічок -- без витрат

Наступна публікація

Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Схожі публікації

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Наступна публікація
Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
А скло замерзло…

А скло замерзло…

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
А скло замерзло…

А скло замерзло…

19 Грудня, 2025
Якщо хочеться «жіночого щастя»

Якщо хочеться «жіночого щастя»

19 Грудня, 2025
Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

18 Грудня, 2025
Чи підживлювати орхідеї

Чи підживлювати орхідеї

18 Грудня, 2025

Останні публікації

А скло замерзло…

А скло замерзло…

19 Грудня, 2025
Якщо хочеться «жіночого щастя»

Якщо хочеться «жіночого щастя»

19 Грудня, 2025
Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

18 Грудня, 2025
Чи підживлювати орхідеї

Чи підживлювати орхідеї

18 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти