Знаменитий салат "Цезар" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Знаменитий салат “Цезар”

7 Липня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Знаменитий салат “Цезар”
0
Поділилося
312
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У класичному варіанті основні інгредієнти салату «Цезар» — листя салату ромен, сир пармезан і спеціально приготовлений соус. Салат цей — не з дешевих, але іноді ж хочеться побалувати родину ресторанною стравою. Чудово смакуватиме як літня легка вечеря.

  • 200 г курячого філе
  • 100 г помідорів черрі
  • 50 г пармезану
  • пучечок салату (бажано сорту ромен)
  • половина черствого батона
  • 1 зубчик часнику
  • олія
  • сіль
  • чорний мелений перець

Заправка:

  • 100 мл олії
  • 2 жовтки від варених яєць
  • 3 столові ложки лимонного соку
  • 1—2 зубчики часнику
  • 1—2 чайні ложки гірчиці
  • сіль

Для сухариків зубчик часнику почистити, розчавити плоским боком ножа. Покласти в невелику каструльку, залити 2 столовими ложками олії (в оригіналі — оливкової, але можна взяти соняшникову без запаху). Трохи прогріти на плиті до теплого стану — в результаті часник віддасть аромат олії. З батона зрізати скоринку, нарізати м’якушку невеликими кубиками. Розкласти на деку, рівномірно збризнути часниковою олією, перемішати. Поставити в розігріту до 150 градусів духовку. Готувати 15—20 хв. до легкої золотавості. Готовим сухарикам дати охолонути.

Для заправки яйця круто відварити, охолодити. Відокремити білки від жовтків. Жовтки, гірчицю та вичавлений через прес часник ретельно розтерти. Додати лимонний сік, маленьку дрібку солі, перемішати. Повільно влити олію, перемішуючи. На цьому етапі заправка може бути неоднорідною. Залиште її на якийсь час постояти.

Куряче філе розрізати вздовж на два тонкі пласти. Посолити, поперчити. На сковороді розігріти трохи олії. Викласти філе, смажити на середньому вогні 5 хв. до рум’яності. Перевернути на інший бік, смажити ще 5 хв.

Формуємо салат. Заправку активно перемішати, вона має стати однорідною. Салатне листя помити, обсушити, порвати шматочками та викласти на тарілку. Зверху — сухарики та порізану тонкими скибочками курку. Натерти середньо пармезан.

Полити соусом. Викласти черрі, порізані четвертинками (або невеликі шматочки звичайного помідора).

Салат «Цезар» із куркою подавати одразу, щоб не розмокли сухарики.

Попередня публікація

5 помилок вирощування малини

Наступна публікація

Конкурс на помічника ветерана

Схожі публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Наступна публікація
Конкурс на помічника ветерана

Конкурс на помічника ветерана

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025

Останні публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти