Зігріваючі супи для зимового меню: картопляний суп-пюре, із сирними кульками, польський розсольник - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Зігріваючі супи для зимового меню: картопляний суп-пюре, із сирними кульками, польський розсольник

6 Лютого, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Зігріваючі супи для зимового меню: картопляний суп-пюре, із сирними кульками, польський розсольник
0
Поділилося
111
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Що взимку може бути краще, ніж тарілка зігріваючого, ситного та апетитного супу? Мабуть, лише дві тарілки. Якщо готувати за перевіреними рецептами, добавку рідні точно попросять, а може, і не один раз.

КАРТОПЛЯНИЙ СУП-ПЮРЕ

0,5 кг свинини; 1 кг картоплі; 2 середні цибулини; 1 середня морквина; 150 мл вершків; 1 жовток; 30 г вершкового масла; 2—3 середні лаврові листки; зелень (за смаком); сіль; чорний мелений перець; олія.

М’ясо залити 2 л води. Додати чайну ложку солі, лавровий лист, цибулину та варити до готовності м’яса. Зробити засмажку: морквину натерти на великій тертушці, другу цибулину порізати кубиками. В олії обсмажити до золотавості цибулю. Додати моркву. Влити ополоник бульйону, тушкувати овочі до м’якості (близько 7 хв.).

Відварити картоплю, воду злити, зробити пюре. Додати масло. Ввести жовток, перемішати. Влити вершки. Викласти засмажку та перемішати. Готове м’ясо та цибулю дістати з бульйону. Поступово додати його до картоплі та перемішати — консистенцію регулюйте за смаком. Зелень посікти і додати до страви, поперчити. М’ясо розрізати на шматочки. Суп розлити по тарілках і додати в кожну м’ясо.

ПОЛЬСЬКИЙ «РОЗСОЛЬНИК»

0,5 кг свинини; 2—2,5 л води; 1 чайна ложка солі; 2 середні цибулини; 4 картоплини; 1 середня морквина; 5 середніх солених чи маринованих огірків; 150 мл огіркового розсолу; 3—4 столові ложки сметани; 1 чайна ложка борошна; 2 середні лаврові листки; олія; чорний мелений перець і зелень (за смаком).

М’ясо залити 2 л води, варити, знімаючи пінку. Щойно пінка зникне, додати цибулину, чайну ложку солі, лавровий лист. Варити до готовності м’яса.

Картоплю та цибулину нарізати кубиками. Морквину та огірки крупно натерти. Готове м’ясо та цибулину дістати шумівкою. Закласти картоплю.

На олії обсмажити цибулю до рум’яності, додати моркву, смажити 2 хв. Додати засмажку до картоплі. Одразу ж викласти огірки та влити розсіл. Поперчити. М’ясо відділити від кісток, нарізати, додати в суп. Варити 7 хв. до готовності овочів.

Сметану змішати з борошном, влити 100 мл гарячої води, перемішати. Влити сметанну заправку в суп, довести до кипіння, проварити 2—3 хв. Зняти з вогню. За необхідності досолити. Додати посічену зелень, дати супу настоятися під кришкою 10 хв.

ОРИГІНАЛЬНО: ІЗ СИРНИМИ КУЛЬКАМИ

2 л м’ясного бульйону; 3—4 середні картоплини; 1 середня морквина; 1 невелика цибулина; 0,5 чайної ложки солі; чорний мелений перець (за смаком); 2—3 гілочки зеленої цибулі; 2 зубчики часнику.

Для сирних кульок: 100 г твердого сиру; 50 г вершкового масла; 1 невелике яйце; 70—80 г борошна; сіль, чорний мелений перець і сушений кріп (за смаком).

Сир натерти на дрібній тертушці. Вбити яйце. Додати розтоплене охолоджене масло. Посолити, поперчити, всипати кріп, перемішати. Всипати борошно. Замісити тісто, поставити на 30 хв. у холодильник.

Картоплю нарізати соломкою, морквину — чвертькільцями, цибулину — кубиками. У киплячий бульйон викласти моркву. За 2—3 хв. — картоплю з цибулею (за бажання моркву з цибулею можна попередньо обсмажити в олії). Варити 10 хв.

Тісто дістати з холодильника, сформувати кульки завбільшки з фундук. Додати до овочів і варити до готовності сирних кульок хвилин 7—10. Посолити, поперчити. За 2—3 хв. до готовності додати дрібно нарізані зубчики часнику та посічену зелену цибулю.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чому немає сходів?

Наступна публікація

«Докупити» стаж можна буде в «Дії»

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
«Докупити» стаж можна буде в «Дії»

«Докупити» стаж можна буде в «Дії»

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти