Надати звичайній гречаній каші яскравого та небанального смаку допоможуть гриби, овочі, томатний соус і прянощі. Гречка виходить розсипчастою, ситною та дуже смачною. До того ж готується страва на одній сковороді, тож не доведеться мити багато посуду.
- 180 г гречаної крупи
- 1 невеликий кабачок (цукіні)
- 4 невеликі помідори
- 250 г печериць
- 1 велика цибулина
- 1 середня морквина
- 1 солодка червона перчина
- 70 г томатного соусу
- сіль
- чорний мелений перець
- 1 чайна ложка сушеного орегано
- олія
- 4–5 гілочок свіжого кропу
Цибулину та перчину нарізаємо кубиками, морквину — четвертинками кружечків, кабачок — середніми часточками. У розігрітій глибокій сковороді обсмажуємо з олією цибулю до прозорості. Додаємо моркву, обсмажуємо ще 2 хв. Викладаємо солодкий перець, готуємо разом на слабкому вогні 3–4 хв.
Гриби нарізаємо тонкими пластинками або шматочками та викладаємо до овочів. Обсмажуємо овочі з грибами близько 7 хв., до випаровування рідини. До сковороди додаємо кабачки. Обсмажуємо все разом близько 5 хв. до зменшення у розмірі кабачків.
Помідори нарізаємо середніми шматочками та додаємо до грибів і овочів. Одночасно додаємо томатний соус, сіль, перець та орегано. Обсмажуємо ще 2 хв.
Потім всипаємо гречку. Перемішуємо та обсмажуємо вміст сковороди 2–3 хв., щоб гречка просочилася соусом і соком овочів. Додаємо гарячу воду (350 мл). Накриваємо кришкою і на малому вогні, не перемішуючи, готуємо вміст сковороди близько 25 хв. до випаровування води та готовності гречки.
Розкладаємо страву по тарілках, притрушуємо посіченим кропом.