Сам процес збирання насіння не становить жодних труднощів. Однак варто заздалегідь подбати про терміни дозрівання культури та досягнення плодами максимальної стиглості.
Баклажан — культура самозапильна, тому отримаєте насіння того сорту, який посадили. І пам’ятаймо, що насіння можна отримати лише з сортів, а не гібридів.
Якщо насіння світло-жовте, воно не зійде, навіть не витрачайте час і сили на нього. Повністю визріле якісне насіння баклажана має коричневий колір.
- Відділяється воно дуже легко, тільки робити це потрібно у воді, інакше не впораєтеся.
- Розрізаємо баклажан упоперек, поміщаємо у воду й пальцями все це насіння акуратно видавлюємо.
- Потім воду зливаємо на сито, а насіння висушуємо на папірці.
Насіння баклажана може зберігатися до 5 років при дотриманні правильних умов — тримайте його в паперових пакетах при кімнатній температурі. Звичайно, воно не повинно лежати на сонці, піддаватися впливу зайвого тепла та високої вологості.