Як приготувати ковбасу вдома: прості перевірені рецепти - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Як приготувати ковбасу вдома: прості перевірені рецепти

3 Березня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Як приготувати ковбасу вдома: прості перевірені рецепти
0
Поділилося
107
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Якщо хочеться справжньої ковбаси — свіжої, смачної, натуральної, без «хімії» — отже, настав час приготувати її самостійно.

ДОМАШНЯ В ДУХОВЦІ

1,5 кг філе свинини; 1,5 чайної ложки солі; 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю; 150 мл води; 2—3 лаврові листки; 7—10 зубчиків часнику; кишки (приблизно 1,5 м).

М’ясо нарізати кубиками — що меншими, то краще. Лавровий лист подрібнити в кавомолці чи блендером. М’ясо викласти в миску, посолити, поперчити. Додати лавровий лист і вичавлений часник, перемішати. Поступово влити холодну воду, ретельно вимісити.

Кишки (засолені та очищені) ретельно промити ззовні та всередині. Залити теплою водою, додати оцет (6%): столову ложку на 0,5 л води. Залишити на 60 хв.

На м’ясорубку встановити насадку для ковбаси, надіти підготовлені кишки, наповнити м’ясом. Якщо утворюватиметься повітря, проколювати голкою. За бажання розділити на невеликі ковбаски, перекрутивши наповнену кишку. Поставити в холодильник на 4—5 год. За цей час ковбаса просочиться ароматом спецій і ущільниться.

Деко змастити олією. Голкою зробити на ковбасі проколи (через кожні 10 см), щоб запобігти розривам. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 40—45 хв., але не перетримати, щоб не пересохла.

ГРЕЧАНА ПО-СЕЛЯНСЬКИ

1 склянка гречаної крупи (200 мл); 2 середні цибулини; 800 г курячої печінки; кишки; сіль; чорний мелений перець; олія; 2 середні лаврові листки; 5 горошин чорного перцю; 2 горошини духмяного перцю.

Крупу залити холодною водою (1х2), посолити, відварити до готовності (15—17 хв.). Гречка має бути розсипчастою. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотавості в олії. Печінку дрібненько нарізати. Можна перекрутити на м’ясорубці з великими отворами, але нарізана смачніша. До того ж така печінкова маса виходить не рідкою та добре тримає форму.

З’єднати печінку, охолоджені цибулю та гречку. Посолити (приблизно чайна ложка без верху) та поперчити (чверть чайної ложки) за смаком, перемішати. Якщо маса вийшла щільною, можна додати курячого бульйону (приблизно 0,5 склянки). М’ясною сумішшю нещільно нафарширувати підготовлені кишки, сформувавши невеликі ковбаски. Наколоти тонкою голкою, щоб не луснули під час варіння. У киплячу підсолену воду додати лавровий лист і перець горошком. Викласти ковбаски, варити 15—20 хв. Готові обсушити та обсмажити до рум’яності.

Варена ковбаса зберігається в холодильнику до трьох діб, також її можна заморозити.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Що робити, коли особистий ресурс на нулі

Наступна публікація

Оксана Білозір: «Без української ідентичності країна після перемоги існувати не зможе»

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Оксана Білозір: «Без української ідентичності країна після перемоги існувати не зможе»

Оксана Білозір: «Без української ідентичності країна після перемоги існувати не зможе»

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти