Ягідний зефір - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Ягідний зефір

19 Липня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Ягідний зефір
0
Поділилося
187
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це настільки чудовий, легкий, мов хмаринка, домашній смаколик, від якого важко утриматися! Полуничний, смородиновий, вишневий — обирайте такий, який вам подобається.

  • 250 г ягідного пюре (малина, суниця, полуниця тощо)
  • 7 г агар-агару
  • 300 г цукру (150+150 г)
  • 50 мл води
  • 60 г білків (2 шт. від середніх яєць)
  • чверть чайної ложки лимонної кислоти

Із ягід за допомогою блендера зробити пюре. Малинове, суничне, полуничне чи інше з кісточками та неоднорідне необхідно протерти крізь марлю. Має вийти рівно 250 г пюре. Агар-агар (сила гелю 900) залити водою, перемішати, залишити на столі, щоб набух (близько 15 хв.). До пюре додати 150 г цукру й агар-агар із водою, перемішати до однорідності. Білки збити міксером із лимонною кислотою та 150 г цукру на пишну стійку піну.

Ягідне пюре поставити на сильний вогонь, помішуючи, довести до кипіння. Вогонь зменшити, варити від моменту закипання рівно 3 хв. Знову трохи збити міксером білок і тоненькою цівкою ввести гарячий сироп, постійно збиваючи міксером. Продовжувати збивати на максимальній швидкості міксера до пишної маси. У процесі збивання маса побілішає, збільшиться в об’ємі та стане більш щільною. Щойно залишатиме чіткий малюнок і намотуватиметься на віночок — вона готова.

Важливо! Відсаджувати зефір необхідно, коли маса ще тепла, але вже стійка. Агар-агар застигає вже при температурі 40 градусів. Викласти масу в кондитерський мішок. Відсадити фігурний зефір на пергамент. Виходить близько 30 шт. Якщо потім з’єднувати половинки, то вийде 15 великих. Залишити підсохнути на ніч просто на столі.

Після застигання зефір можна занурити в розтоплений шоколад або присипати цукровою пудрою. Збираємо зефір (зверху він підсохне, а знизу буде трохи «приставучий») та отримуємо неймовірно ніжний і корисний домашній смаколик.

Порада: перш ніж додати агар, зверніть увагу на його маркування. Цифри на упаковці, наприклад, 600, 900 або 1200, означають силу (еластичність) готового гелю. Що вища цифра, то щільнішою виходить маса.

Попередня публікація

Клематис бережіть від перегріву

Наступна публікація

«єОселя» стає доступнішою

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
«єОселя» стає доступнішою

«єОселя» стає доступнішою

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти