Великодній торт від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Великодній торт від Євгена Клопотенка

18 Квітня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Великодній торт від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
29
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рецепт класичний, навіть білий декор зверху є, але додається сироп і ніжний крем, а меренга зверху припалюється для ефектнішої презентації. У результаті виходить вишукана паска-торт, котра вразить ваших близьких.

Для паски:

  •  25 г пресованих дріжджів
  •  220 мл молока
  •  1 столова ложка цукру
  •  2 столові ложки сметани (20%)
  •  225 г цукру
  •  10 г ванільного цукру
  •  100 г вершкового масла 82,5%
  •  1 яйце
  •  1 жовток
  •  1 апельсин
  •  750 г борошна
  •  100 г родзинок
  •  20 г вершкового масла

Для крему:

  •  200 г вершків (33%)
  •  50 г цукрової пудри
  •  300 г сиру маскарпоне

Для сиропу:

  •  50 г цукру
  •  50 мл води чи яблучного соку

Для глазурі:

  •  3 яйця
  •  150 г цукру
  •  0,5 чайної ложки лимонного соку

У цьому рецепті потрібні роз’ємні форми. Саме такі забезпечать акуратні боки паски, які буде гарно видно в цьому великодньому торті (форми діаметром 15 см і висотою 13 см). Тіста в рецепті вистачає на 2 такі паски.

Приготуйте опару: у 220 мл теплого молока покришіть 25 г дріжджів, всипте 1 столову ложку цукру та розмішайте до їх розчинення. Накрийте рушником і лишіть у теплому місці на 20 хв. Коли опара збільшиться, всипте 225 г цукру, 10 г ванільного цукру і дрібку солі. Також додайте 100 г м’якого масла та 2 столові ложки сметани. Добре перемішайте все віничком. Додайте в опару яйце та жовток. Натріть на дрібній тертушці цедру 1 апельсина та вичавте із половинки сік. Добре перемішайте віничком, щоб сік і цедра рівномірно розподілилися.

Додайте 750 г просіяного борошна та перемішайте тісто лопаткою. Коли мішати стане складно, почніть робити це руками. Тісто потрібно вимішувати приблизно 8–10 хв., щоб було однорідним. Покладіть його в миску, накрийте рушником чи плівкою та поставте в тепле місце підходити.

Через годину, коли тісто збільшиться в об’ємі в 2–3 рази, обімніть його і лишіть підходити ще на 40 хв., щоб паска була легка та пухка. Вмішайте в тісто 100 г промитих і просушених родзинок, аби рівномірно розподілилися по тісту.

Застеліть дно двох форм для випікання пергаментом, стінки змастіть вершковим маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 об’єму, накрийте рушником і лишіть підходити на 15–20 хв. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Поставте паски випікатися на 40 хв. у режимі конвекції та верхнього й нижнього жару.

Для крему збийте 200 мл жирних вершків до густоти, поступово всипте 50 г цукрової пудри та збивайте їх разом до стійких піків. Силіконовою лопаткою ніжно введіть 300 г сиру в крем.

Налийте 50 мл соку чи води в сотейник, всипте 50 г цукру та доведіть суміш до кипіння. Розріжте паски натроє впоперек і змастіть кожен шматочок сиропом за допомогою силіконового пензлика.

Викладіть низ паски, зверху широкий шар крему, який буде майже такої ж товщини, що й шар паски. Накрийте другим шматочком паски, зверху знову викладіть крем. Останній шар не змащуйте.

Для меренги: відділіть у 3 яєць білки та змішайте зі 150 г цукру. Поставте цю суміш на парову баню, мішайте та грійте до 60 градусів, чи поки цукор повністю розчиниться, а маса стане білішати. Додайте до меренги 0,5 чайної ложки лимонного соку та збивайте міксером чи блендером із насадкою віничок 7–9 хв. до утворення стійких піків.

Змастіть паску меренгою та припаліть її пальником до утворення золотавого кольору на поверхні. Переставте паску в холодильник, щоб стабілізувалася.

Після приготування відразу поставте в холодильник і зберігайте великодній торт лише за холодних температур.

Рецепт із сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Реакція мозку на стрес: як із цим впоратись

Наступна публікація

Українські прислів'я та приказки, пов'язані з Великоднем

Схожі публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Рисово-кокосові биточки на десерт
Кухонні університети

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Українські прислів’я та приказки, пов’язані з Великоднем

Українські прислів'я та приказки, пов'язані з Великоднем

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти