Тушкована капуста до зимового столу - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Тушкована капуста до зимового столу

18 Грудня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Тушкована капуста до зимового столу
0
Поділилося
166
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У тушкованої білоголової капусти море шанувальників. Соковиті хрумкі качани в умілих руках господинь чарівним чином перетворюються на різні наїдки: з м’ясом чи грибочками, сосисками чи сметаною —смакота! Тарілка з капусткою, що солодко димиться, вже стоїть перед очима, правда?

«СЕКРЕТИ НІЖНОСТІ»

Завдяки лише одному інгредієнту така капуста виходить найніжнішою.

1 кг капусти; 250 г напівкопченої ковбаси (наприклад, Краківської); 1 велика цибулина; 1 велика морквина; 1 чайна ложка солі; 1 чайна ложка цукру; 2 столові ложки олії; 2 столові ложки томатної пасти; 1 столова ложка борошна; 250 мл води; 1 лавровий листок.

Ковбасу нарізати кубиками. Капусту нашаткувати. Цибулину нарізати дрібними кубиками, морквину — крупно натерти.

В олії обсмажити цибулю з цукром до золотавості. Викласти моркву, смажити 2—3 хв. Додати ковбасу, готувати разом 5 хв. Частину капусти викласти до овочів, перемішати. Як осяде, додати іншу частину. Смажити все разом на сильному вогні, постійно помішуючи, 5—7 хв., потім вогонь зменшити до мінімального.

Окремо змішати томатну пасту, воду та борошно. Розмішати томатну заливку до однорідності. Полити капусту, перемішати. Посолити, додати лавровий листок. Тушкувати під кришкою близько 15 хв. Вогонь вимкнути, залишити страву в сотейнику на 10 хв. дійти до готовності.

Капуста виходить дуже ароматною, а завдяки додаванню борошна — оксамитової консистенції. Спробуйте приготувати.

У РУКАВІ ДЛЯ ЗАПІКАННЯ
(лінивий спосіб)

Готувати її — саме задоволення, поставив у духовку і забув, поки таймер не нагадає. Швидкий дієтичний і пісний варіант, та ще й посуд чистий.

600 г капусти; 0,5 чайної ложки солі; 1 велика морквина; 1 середня цибулина; 5—6 горошин чорного перцю; 1 лавровий листок; 4—5 столових ложок олії.

Капусту тонко нашаткувати (якщо жорстка, трохи прим’яти). Цибулину нарізати кубиками. Морквину крупно натерти. Змішати овочі в пакеті. Додати сіль, перець, лавровий листок, олію, пакет зав’язати. Готувати при 200 градусах 35—40 хв. Приблизно через 20 хв. струснути пакет для рівномірного приготування.

Порада: добре поєднуються з тушкованою капустою квасоля або сочевиця — пісна страва виходить ситнішою та смачнішою. Бобові потрібно окремо відварити до готовності та додати до капусти за 10 хв. до приготування.

«ЯК БАБУСЯ НАВЧИЛА…»

Раніше не могла зрозуміти, чому тушкована капуста в бабусі виходить такою смачною, а весь секрет — у сухарях! Вони не тільки заберуть зайву вологу з капусти, а й зроблять текстуру одноріднішою, а страву дуже смачною!

500 г капусти шаткую тонкою соломкою. Велику морквину натираю на крупній тертушці. Дрібно нарізану велику цибулину обсмажую в олії до золотавості. Додаю моркву, перемішую й обсмажую 2 хв. Додаю капусту, не накриваю кришкою, смажу разом 5—7 хв. Потім солю, перчу за смаком, додаю лавровий листок і дрібку цукру. Викладаю 2 столові ложки томатної пасти. Перемішую, готую на слабкому вогні під кришкою 20 хв. І додаю 3 столові ложки домашніх панірувальних сухарів, перемішую, одразу знімаю з вогню.

Таку капусту добре використовувати як начинку для пирогів і пиріжків, млинців. Якщо не пробували — дуже рекомендую!

Ярина МАТВІЇВ. м. Тернопіль.

Попередня публікація

Чому не зацвіла бругмансія?

Наступна публікація

Чи існують повістки онлайн?

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Чи існують повістки онлайн?

Чи існують повістки онлайн?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти