Простий і швидкий рецепт ніжних і пухких сирних булочок. Спечемо їх без дріжджів у духовці — багато часу приготування не забере. Апетитна і дуже смачна випічка для домашнього чаювання!
8 булочок:
- 250 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 120 г цукру
- 180—200 г борошна
- 1 яйце
- 1 чайна ложка ванільного цукру (або дрібка ваніліну)
- 0,5 чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)
- дрібка солі
Збити яйце, більшу половину вилити в миску, решта піде для змащування булочок. До яйця додати сир, сіль, цукор, ваніль. Пробити все занурювальним блендером до гладенького й однорідного стану, щоб не залишилося грудочок. Як варіант, просто спочатку протерти сир через сито та ретельно змішати з іншими складовими основи для майбутніх булочок. Додати гашену соком лимона соду (можна замінити 1 чайною ложкою розпушувача, доданого до борошна). Перемішати. Всипати частину просіяного борошна та перемішати. Частинами ввести борошно, що залишилося, замісити тісто, поки перестане липнути до рук.
Тісто викласти на присипаний борошном стіл і розділити на 8 частин. Кожен шматочок розкачати в джгут довжиною приблизно 12 см. Розрізати джгути уздовж навпіл, не доходячи до кінця на 1,5 см. Переплести кінці в косичку. Викласти булочки на деко, застелене папером для випічки. Змастити кожну яйцем, що залишилося. Присипати цукром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв.
Якщо дітки і не їдять сир, то таку випічку вони уплітатимуть за обидві щоки і проситимуть добавки!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.