Смачні картопляні пиріжки із сосискою, які оцінить уся ваша родина.
- 0,5 кг картоплі
- 2 невеликі яйця
- 4 столові ложки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 6 сосисок
- 2 зубчики часнику
- олія
- борошно
Картоплю відварити до готовності, воду повністю злити. Повернути каструлю з картоплею на плиту та трохи підсушити — що менше буде вологи в картоплі, то менше знадобиться борошна. Потовкти картоплю на пюре, дати повністю охолонути. Додати яйця, сіль і борошно. Замісити тісто, як на зрази.
Тісто розділити на 6 частин. Обкачати кожен шматочок в борошні, щоб не прилипав до рук. Одну частину тіста розплющити, покласти всередину сосиску, закріпити краї. Сформувати продовгуватий пиріжок. Зліпити так само інші заготовки.
Смажити в розігрітій олії до хрусткої рум’яної скоринки. Якщо не можна смаженого, такі сосиски в тісті можна запекти. Кожну заготовку змастити вершковим маслом. Викласти на деко, застелене пергаментом. Запікати при 200 градусах близько 20–25 хв.