Улюблена випічка з меню шкільної їдальні може стати святковою стравою, якщо сформувати її у вигляді квітки.
* 4 сосиски
Тісто:
* 180 мл води
* 20 г свіжих дріжджів
* 1,5 чайної ложки цукру
* 1 чайна ложка солі
* 3 столові ложки олії
* 250–300 г борошна
* яйце (для змащення)
Воду підігріти (вона має бути теплою, не гарячою). Розвести дріжджі. Всипати цукор і 50 г борошна, перемішати. Накрити серветкою. Поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі та утворитися пінна шапочка (знадобиться 15–20 хв.). Додати сіль. Влити олію. Всипати борошно, що залишилося. Замісити тісто. Накрити серветкою. Поставити в тепле місце. Тісто має добре піднятися (близько 45 хв.). Тісто розкачати в прямокутник. Нарізати смужками за довжиною сосисок. Загорнути кожну в тісто, міцно заліпивши краї. Розділити гострим ножем на 5–7 частин. Викласти на застелене пергаментом деко у формі квіточок. Змастити збитим яйцем. Можна притрусити тертим сиром — буде ще смачніше. Дати піднятися ще 10–15 хв. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 20–25 хв. до рум’яної скоринки.
За бажанням можна подати їх із соусом. Подрібніть маленький пучечок зелені. Вичавіть 1–2 зубчики часнику. 70 г томатної пасти змішайте з 100 мл води. З’єднайте всі інгредієнти. Додайте 0,5 чайної ложки цукру, чайну ложку солі та дрібку чорного меленого перця.
Дітки точно будуть у захваті від таких апетитних квіточок.