Соковито, небанально, свіжо: готуємо з мандаринами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Соковито, небанально, свіжо: готуємо з мандаринами

8 Січня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Соковито, небанально, свіжо: готуємо з мандаринами
0
Поділилося
83
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Страви з ними — чудова нагода пофантазувати зі звичними рецептами. Запечіть в духовці рульку, курку чи рибу, додавши часточки мандаринів — так розкриєте нові грані смаку. А солодкій випічці соковита м’якоть і ніжна цедра подарують чарівний аромат.

Буженина в цитрусовій глазурі

1 кг ошийка (свинина); 4 великі зубчики часнику.

Розсіл: 1 л води; 60 г солі; 3 лаврові листки; 8 горошин духмяного перцю; 1 мандарин.

Маринад: 1 мандарин; 1 чайна ложка солодкої паприки; 1 чайна ложка суміші перців; 1 чайна ложка готової гірчиці; 1 чайна ложка меду; 2 великі зубчики часнику.

Для розсолу мандарин зі шкірочкою довільно нарізати, додати інші інгредієнти, закип’ятити, дати охолонути. Викласти в розсіл м’ясо, залишити на ніч.

Для маринаду змішати спеції та мед, додати вичавлений часник і сік одного великого мандарина, розтерти все разом на кашку.

М’ясо дістати з розсолу, обсушити паперовим рушником, нашпигувати часником. Змастити ошийок маринадом, втираючи його. Загорнути м’ясо у фольгу. Запікати в духовці, розігрітій до 170 градусів, близько 2 год. Готовій буженині дати охолонути у фользі, залишити в холодильнику на ніч.

Салат із куркою

1 середня куряча грудка (запечена чи варена); 2 варені яйця; 2 середні яблука; 2 мандарини; 2 столові ложки лимонного соку; пучок салату (або руколи, пекінської капусти); 2 столові ложки майонезу; сіль.

Яблука (кисло-солодких сортів) почистити від шкірочки та серединки, нарізати дрібними кубиками, полити соком лимона (так вони не потемнішають). Мандарини почистити від шкірочки та білих плівок, видалити кісточки, якщо є, часточки нарізати на 4 частини. Яйця нарізати дрібними кубиками. М’ясо розділити на волокна, дрібно нарізати. В миску викласти філе, мандарини, яйця та яблука. Підсолити, засмачити майонезом, перемішати. Перед подачею нарізати зелене листя салату, викласти порційно на тарілки. На салат викласти основні інгредієнти.

Яскравий манник

170 г манної крупи; 100 г борошна; 50 г цукру; 50 г вершкового масла; 3 яйця; 3 мандарини; 1 пакетик ванільного цукру (10 г); 2 чайні ложки розпушувача.

Сироп: 4 мандарини; 150 г цукру; 100 мл води.

Для сиропу 3 мандарини почистити, нарізати кожен на 4 кружальця. Із 4-го мандарина вичавити сік. На сковорідку насипати цукор, додати воду, довести до кипіння. Викласти кружальця мандаринів, додати сік, готувати 10–15 хв. на середньому вогні, не закривати кришкою.

Готуємо тісто. Почистити 3 мандарини та подрібнити блендером, але не до повної однорідності, а щоб залишилися шматочки. Дрібно натерти цедру 1–2 мандаринів. Всипати до мандаринової маси манку, залишити на 5 хв., щоб набухла. Яйця збити на пінку з цукром і ваніліном. Додати розтоплене й охолоджене масло, цедру, трохи збити. Борошно змішати з розпушувачем, додати до яєчної маси, обережно перемішуючи. Також акуратно вмішати мандариново-манну суміш.

Форму (20 см у діаметрі) вистелити пергаментом. Викласти кружальця мандаринів із сиропу (сироп відкласти на потім). Залити тістом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 50–55 хв.

Дати маннику охолонути. Зробити зубочисткою часті отвори, просочити сиропом, залишити випічку на ніч. Далі перевернути на тарілку, за бажання присипати цукровою пудрою.

Підсилювач смаку та аромату випічки

Додайте порошок із висушеної цедри мандаринів у процесі приготування тіста для випічки. Він надає пирогам і кексам красивого золотавого відтінку та чудового аромату. До того ж готується така приправа із цедри, яку зазвичай викидають.

Шкірочку 4 мандаринів заздалегідь висушіть (наприклад, на батареї) та подрібніть у кавомолці на порошок. Мандариновий порошок змішайте з ваніліном. Зберігайте в щільно закритій баночці.

Такий порошок довго зберігає колір і аромат, завжди під рукою. У тісті «поводиться» чудово — дає яскравий колір і чудовий аромат. У процесі приготування тіста додавайте порошок у борошно.

 

Попередня публікація

Зміцнюємо стресостійкість

Наступна публікація

Що робити, коли зламують Телеграм

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Що робити, коли зламують Телеграм

Що робити, коли зламують Телеграм

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти