Смачно і корисно: 5 рецептів з моркви - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Смачно і корисно: 5 рецептів з моркви

27 Лютого, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Смачно і корисно: 5 рецептів з моркви
0
Поділилося
1.3k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Виникло питання про збереження врожаю моркви, ось і довелося опановувати нові рецепти. Так уся моя родина полюбила моркву!

ІКРА НА ХЛІБ «ПОМАРАНЧЕВЕ ДИВО»

1 кг моркви; 2 великі цибулини; 3—4 зубчики часнику; 150 г томатної пасти; 1,5 чайні ложки солі; 1 чайна ложка паприки; чверть чайної ложки чорного меленого перцю; олія.

Моркву середньо натерти. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Вичавити часник. Обсмажити цибулю в олії до золотавості. Додати моркву, тушкувати під кришкою на слабкому вогні близько 20 хв., або до м’якості. Викласти томат, часник, посолити, поперчити. Тушкувати під кришкою 10 хв. Дати охолонути. Збити занурювальним блендером до однорідності (за бажання).

ТУШКОВАНА В СМЕТАНІ

Подавайте до каш, м’яса чи риби як гарнір.

1 кг моркви; 1 велика цибулина; 1 склянка сметани; 1 чайна ложка борошна; олія; свіжий кріп; 1 чайна ложка солі; 0,5 чайної ложки спецій (суміш сухих трав).

Цибулину нарізати чвертькільцями. Моркву — брусочками (по 4 см завдовжки). У глибокій сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити до золотавості. Додати моркву, зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати під кришкою близько 20 хв. до м’якості моркви. Сметану змішати з борошном, додати до моркви. Посолити, всипати приправи. Тушкувати разом 7—10 хв. Зняти з вогню. Додати посічений кріп, накрити кришкою, витримати 10 хв.

Порада: за бажання можна додати 1 плавлений сирок та 2 маленькі зубчики часнику — вийде ще смачніше!

САЛАТ «СОНЯЧНИЙ ДЕНЬ»

Легкий салат з ароматною заправкою.

3 великі морквини. Заправка: 2 чайні ложки зернистої гірчиці; 2 столові ложки соку лимона; 3 столові ложки олії (без запаху); 1,5 столові ложки меду; чверть чайної ложки солі; суміш перців (за смаком); петрушка, зелена цибуля (невеликий пучечок).

Моркву крупно натерти. Для соусу-заправки змішати гірчицю, мед, сік лимона та олію, посолити, поперчити, перемішати. Зелень посікти. Моркву та зелень змішати. Полити соусом, перемішати. Дати настоятися 20—30 хв., щоб морква промаринувалася.

ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ

2 великі морквини; 2 варених яйця; 70 г ковбасного сиру; 2 столові ложки майонезу; 2 середні зубчики часнику; сіль.

На великій тертушці натерти моркву та яйця. На середній — сир. Вичавити часник, перемішати. Посолити за смаком. Засмачити майонезом (можна змішати по столовій ложці майонезу та сметани).

Порада: викладіть такий салат на тонкий лаваш, згорніть рулетом. Дайте настоятися 2 год., наріжте порційними шматочками. Вийде смачна яскрава закуска.

НАЧИНКА ДЛЯ ПИРІЖКІВ

Такий десерт можна використовувати як начинку для пирогів і пиріжків, рулетів або їсти як варення зі шматочком батона.

1 кг моркви; 500 г цукру; 1 великий апельсин.

Підготовлену моркву натерти на дрібній тертушці чи перекрутити на м’ясорубці. Викласти в каструлю з товстим дном. З апельсина зняти цедру, вичавити сік. Додати до моркви цукор, сік і цедру апельсина. Поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння. Готувати протягом 40 хв., або до бажаної консистенції варення. За бажання наприкінці можна додати корицю.

Дарина СКОРОБАГАТЬКО. м. Сарни.

Попередня публікація

Як приховати відросле коріння фарбованого волосся?

Наступна публікація

Вчасно не забрані документи збережуть

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Вчасно не забрані документи збережуть

Вчасно не забрані документи збережуть

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти