Секрети смачної відбивної - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Секрети смачної відбивної

2 Грудня, 2019
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Секрети смачної відбивної
0
Поділилося
423
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Соковита, смачна, у клярі — такою має бути справжня відбивна. Для приготування відбивних м’ясо (найчастіше — свинина, але може бути яловичина, курятина, індичка) нарізають упоперек волокон шматками завтовшки 1 см, відбивають, обрізують нерівності, солять, перчать за смаком, умочують у кляр та обсмажують на олії або смальці до хрумкої скоринки на сильному вогні. Однак слід врахувати деякі нюанси.

Відбивати м’ясо краще через харчову плівку. Попередньо його скроплюють водою. Якщо є прошарки сала, зробіть на них надрізи, тоді м’ясо не стягнеться у процесі приготування. Я приправляю сіллю та перцем перед відбиванням. Можна зробити це заздалегідь, наприклад, увечері, тоді на ранок м’ясо в холодильнику краще замаринується. Можна ще збризнути лимонним соком. Також м’ясо любить гірчицю, яка додає йому ніжності й соковитості. Щоб відбивні були більш дієтичними, я їх обсмажую буквально по 1—2 хв. з кожного боку, а потім пропарюю у каструлі. Такі відбивні, як кажуть, губами їсти можна. Раніше, хоч як старалася, вони на дні каструлі пригоряли, а потім досвідчені господині порадили: дно треба вкрити шаром порізаної кружальцями цибулі й на цю «подушку» викладати м’ясо. Так воно не лише не пригоряє, а й набуває кращого смаку.

Тепер про кляр. Можна зробити льєзоне (тобто м’ясо занурюють спочатку в борошно, а потім у збите яйце з сіллю) або приготувати кляр із молока, яєць та борошна (1:1:1) з додаванням солі. Любителі можуть ще й вичавити часник або натерти трохи твердого сиру. Дуже смачно і корисно обкачати відбивні у кунжуті, хоч він і недешевий.

Дехто замість пропарювання в каструлі доводить до готовності відбивні в духовці, розігрітій до 180—200 градусів. Святковий варіант — притрусити обсмаженими з цибулею печерицями, натертим сиром і трохи запекти.

Гарнір — будь-який. Крім того, зі свининою чудово поєднуються кисло-солодкі соуси, мед, чорнослив, сухе вино, зелень тощо. Відбивна дає великий простір для фантазії.

Людмила РОМАШКО.

Попередня публікація

Як реставрувати дерев’яний стіл

Наступна публікація

Заготівля живців

Схожі публікації

Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Наступна публікація
Заготівля живців

Заготівля живців

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025
Нирки мовчать. Але вони запам’ятовують усе!

Печінка. Серце. Гормони. Сім простих кроків до відновлення

8 Грудня, 2025
Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

8 Грудня, 2025

Останні публікації

Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025
Нирки мовчать. Але вони запам’ятовують усе!

Печінка. Серце. Гормони. Сім простих кроків до відновлення

8 Грудня, 2025
Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

8 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти