Булочки виходять неймовірно пишними, тісто можна буквально розбирати на волокна. Ще гарячу випічку я полила цукровою глазур’ю, завдяки теплу вона тане, огортаючи булочку своєю ніжністю.
Тісто:
- 250 мл молока
- 25 г свіжих дріжджів
- 550–650 г борошна
- яйце
- 75 г вершкового масла
- 75 г цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
Начинка:
- 50 г цукру
- чайна ложка меленої кориці
Глазур:
- 50 г цукрової пудри
- 3–4 чайні ложки води (молока)
У теплому молоці розвести чайну ложку цукру і дріжджі. Додати 250 г борошна, перемішати. Поставити в тепло, накривши рушником, на 20–25 хв. Щойно опара підійде, додати цукор, сіль, м’яке масло, перемішати. Додати яйце і борошно, що залишилося. Тісто добре вимісити, воно не має прилипати до рук. Знову поставити в тепло на 45–50 хв. Для посипання змішати цукор і корицю. Тісто розкачати завтовшки близько 3–4 мм. Посипати цукром з корицею. Згорнути рулетом, краї защипнути. Нарізати рулет на шматочки завширшки близько 4 см. Деко трохи змастити олією або застелити папером для випічки. Викласти булочки. Дати трохи (близько 20 хв.) постояти. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25–30 хв. Для глазурі розтерти пудру з водою (молоком) до консистенції дуже рідкої сметани. Гарячі булочки полити глазур’ю.
Діана ШЕПЕЛЬ.