Проста паска без дріжджів - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Проста паска без дріжджів

14 Квітня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Проста паска без дріжджів

Easter cake topped with sugar glazing and different pieces of candied fruits

0
Поділилося
55
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Так і не змогли приборкати дріжджове тісто та боїтеся зіпсувати собі свято? Наша господиня Аліна ЧЕПУРНА з м.Ковеля навчить, як спекти чудові паски. М’які, соковиті, ароматні та дуже пишні без грама дріжджів. А готуються вони дуже швидко.

На 4 формочки (діаметр 9 см, висота 9 см)

  • 300 г жирного кисломолочного сиру
  • 160 г вершкового масла
  • 300 г борошна
  • 4 середніх яйця
  • 300 г цукру
  • дрібка ваніліну
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 20 г соку лимона
  • цедра 1 лимона
  • 200 г родзинок (цукатів)

1. Усі продукти обов’язково мають бути кімнатної температури. Родзинки залити окропом на 20 хв., воду злити, просушити їх серветкою.

2. До м’якого масла додати сіль, цукор, ваніль і цедру лимона. Спочатку розтерти все ложкою, а потім збити до пишності міксером (4 хв.).

3. Додати по одному яйця, ретельно перемішувати після кожного (по 40 сек.).

4. Сир умовно розділити на три частини. Поступово додавати в тісто, збиваючи кожен раз. Наприкінці влити сік лимона.

5. Додати родзинки, перемішати лопаткою.

6. Окремо з’єднати борошно, розпушувач, соду. Всипати суміш у тісто, вимісити ложкою. Тісто виходить липким, як для кексів.

7. Наповнити форми трохи більше, ніж наполовину (виходить приблизно по 370 г).

8. Щоб верхівки не тріснули (як зазвичай буває із кексами), спочатку накрити форми фольгою. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати під фольгою 20 хв. (за цей час тісто підніметься). Фольгу зняти, пекти ще 30 хв., до зарум’янення та сухої шпажки. Якщо фольгу не використовуватимете, то паски пропечуться швидше — близько 40 хв.

9. Залишити повністю охолонути, тільки потім діставати з форм і прикрашати глазур’ю.

ГЛЯНСОВА ГЛАЗУР

«Шапочка» такої глазурі виходить дуже красивою, непрозорою, з глянсовим блиском, не кришиться при нарізанні, застигає дуже швидко.

  • 30 г вершкового масла;
  • 300 г цукрової пудри;
  • 50 г вершків (10%);
  • дрібка ваніліну.

В каструльку налити вершки, додати масло, прогріти (але не кип’ятити) до об’єднання інгредієнтів. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Поступово додати цукрову пудру та ваніль. Перемішати міксером або віночком. Глазур виходить густою, важко сповзає з ложки. Відразу нанести на паски, оскільки вона швидко застигає.

Попередня публікація

Чому груша не родить?

Наступна публікація

Роман Балаян: "Наша перемога порадує не тільки українців"

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Роман Балаян: “Наша перемога порадує не тільки українців”

Роман Балаян: "Наша перемога порадує не тільки українців"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025

Останні публікації

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти