Квашені огірки - як бочкові - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Квашені огірки — як бочкові

25 Липня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Квашені огірки — як бочкові
0
Поділилося
126
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Квашені огірки, приготовлені за цим простим рецептом, виходять дуже смачними і добре зберігаються навіть у кухонній шафці. Взимку дістанете баночку з ароматними хрустиками в каламутному розсолі — й одразу стане тепло на душі.

  •  1,5 кг невеликих огірків
  •  1,5 л води
  •  2,5 столові ложки крупної (не йодованої) солі
  •  1 велика головка часнику
  •  10 зонтиків кропу
  •  по 3 великі листки хрону, дуба, вишні та смородини

Зонтики кропу (в мене 10 молоденьких, а зрілих вистачить штуки 4) і листя ретельно промиваємо. Беремо посуд відповідного об’єму (в мене каструля на 4 л) і викладаємо вимиті огірки, чергуючи з ароматними добавками та почищеними зубчиками часнику.

Наприкінці прикриваємо огірки листочками хрону (якщо вони завеликі, просто крупно порвіть руками) й ущільнюємо долонею. Заливаємо холодною колодязною водою з сіллю.

Далі я прикриваю огірки плоскою тарілкою, утворюючи таким чином невеликий вантаж. Завдяки цьому огірки будуть повністю покриті розсолом і поступово просоляться. Пішов процес квашення (засолювання) огірків — посуд ховаємо в далеке від сонця та світла місце.

Зазвичай в умовах міської квартири огірки готові через 3–5 діб: приблизно за добу огірочки стануть малосольними — їх вже можна куштувати; на другу-третю добу почнеться молочнокисле бродіння — розсіл трохи помутнішає, на поверхні з’явиться піна; а ось коли піна спаде, а розсіл стане каламутним (як розбавлене молоко), процес бродіння завершено. На цьому етапі важливо не поспішати і дати огіркам повністю закваситися, інакше потім банки можуть здутися. Коли піна повністю спаде, дайте огіркам ще 10 год. постояти.

Далі проціджуємо розсіл у каструльку та ставимо на вогонь. Помішуючи, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2 хв., знімаючи піну.

Огірки обдаємо окропом, щоб змити білий наліт. Розкладаємо в підготовлені банки. Заливаємо до верху киплячим розсолом і прикриваємо кришками на 10 хв. Знову зливаємо розсіл, кип’ятимо 2–3 хв. Заливаємо огірки та закриваємо кришками під ключ. Перевертаємо, накриваємо ковдрою та залишаємо до охолодження.

За кілька тижнів зберігання розсіл стане повністю прозорим, а каламутний білий осад опуститься на дно банки.

Віра ГЕРЕГА. м. Вінниця.

Попередня публікація

Прихований потенціал паперового рушника

Наступна публікація

У спеку бережіться від теплового удару

Схожі публікації

Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Яскрава гречана каша з небанальним смаком
Кухонні університети

Яскрава гречана каша з небанальним смаком

25 Червня, 2025
Освіжаючий холодник на кефірі
Кухонні університети

Освіжаючий холодник на кефірі

24 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Наступна публікація
У спеку бережіться від теплового удару

У спеку бережіться від теплового удару

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
Липень на городі, в саду та квітнику

Липень на городі, в саду та квітнику

30 Червня, 2025
Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

30 Червня, 2025
Хто підпадає під програму ООН?

Хто підпадає під програму ООН?

30 Червня, 2025

Останні публікації

Кабачкові млинці

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
Липень на городі, в саду та квітнику

Липень на городі, в саду та квітнику

30 Червня, 2025
Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

Чим небезпечне відчуття «пустелі в роті» — пояснює стоматолог-терапевт

30 Червня, 2025
Хто підпадає під програму ООН?

Хто підпадає під програму ООН?

30 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти