Просто, смачно й по-домашньому! Головне — набір продуктів для них майже кожна господиня має.
- 600 г білоголової капусти
- 1 невелика цибулина
- 70—100 г борошна
- 2 середні яйця
- 1 чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- олія
Капусту нашаткувати тоненькою соломкою. В каструлі скип’ятити воду, викласти капусту, варити 3—5 хв. (Можна просто залити її окропом, закрити кришкою та залишити на 10 хв.). Капусту відкинути на друшляк і дати добре стекти воді. За цей час цибулину нарізати дрібними кубиками. Обсмажити до золотавості в невеликій кількості олії. Дати трохи охолонути.
У миску викласти підготовлену капусту, додати цибулю (без олії), сіль, чорний перець, борошно та яйця. Усе перемішати.
На сковорідку налити олію, розігріти. Ложкою викладати тісто, як на оладки, і смажити на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків (приблизно по 3—4 хв.). Знімати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Особливо смакують такі оладки зі сметаною!