Кабачкова ікра - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Кабачкова ікра

28 Серпня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Кабачкова ікра
0
Поділилося
342
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Корисна і смачна ікра з кабачків без додавання оцту.

На 3,6 л готової ікри:

  • 2 кг очищених кабачків;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 200 г томатної пасти;
  • 30 г солі;
  • 20 г цукру;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
  • 5—6 столових ложок олії.

Кабачки очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими шматочками, зважити (має вийти 2 кг). Деко змастити олією, викласти кабачки. Запікати при 200 градусах близько 40 хв. Вони мають стати м’якими, легко протикатися ножем.

Цибулю нарізати кубиками. Моркву крупно натерти. В глибокій сковороді (чи товстостінній каструлі) розігріти олію. Викласти цибулю, смажити до золотавості. Всипати сіль — овочі дадуть сік і процес обсмаження пришвидшиться. Викласти моркву, тушкувати разом до повної м’якості. Всипати цукор, перемішати. Додати томатну пасту, тушкувати разом 2—3 хв. Викласти до овочів готові кабачки, перемішати. Готувати все разом близько 10 хв., до випаровування рідини. Готові овочі подрібнити занурювальним блендером на однорідне пюре. Влити олію, варити після закипання близько 10 хв. (можна й довше, щоб маса стала більш густою). Поперчити, за необхідності додати ще солі чи цукру. Проварити ще 2 хв., зняти з вогню.

Викласти гарячу ікру в гарячі стерилізовані банки, прикрити гвинтовими кришками. Поставити в духовку, розігріту до 110 градусів. Стерилізувати півлітрові банки — 20 хв.; літрові — 30 хв. Можна залишити в духовці до повного охолодження (щоб не обпекти руки). Дістати з духовки, герметично закрити банки, перевернути, укутати до охолодження. Зберігати в темному прохолодному місці.

Попередня публікація

Що робити зі старою мульчею?

Наступна публікація

Відомості про місце проживання

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Відомості про місце проживання

Відомості про місце проживання

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025

Останні публікації

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти