Грецька мусака - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грецька мусака

16 Вересня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грецька мусака
0
Поділилося
109
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У сезон баклажанів саме час готувати одну з найсмачніших страв із ними — мусаку. Основні компоненти — обсмажений фарш з помідорами, баклажани та соус бешамель. Дуже соковито, смачно, ситно, соус чудово об’єднує компоненти.

  •  1 кг баклажанів
  •  800 г м’ясного фаршу (бажано жирного)
  •  0,5 кг картоплі
  •  4 великі помідори
  •  1 велика цибулина
  •  200 г твердого сиру
  •  сіль
  •  чорний мелений перець
  •  орегано
  •  дрібка кориці
  •  олія для смаження

Соус бешамель:

  •  800 мл молока
  •  80 г вершкового масла
  •  50 г борошна
  •  0,5 чайної ложки мускатного горіха
  •  4 яйця
  •  сіль

Готуємо м’ясний прошарок. Цибулину дуже дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотавості. Викласти на тарілку. На цій самій олії обсмажити фарш, розбиваючи грудочки м’яса. Повернути на сковорідку цибулю, додати подрібнені на тертушці помідори (томат натираєте на великій тертушці, а непотрібна шкірочка залишається в руці). Посолити, поперчити, додати орегано, корицю, перемішати. Тушкувати без кришки до повної готовності та випаровування рідини. Наприкінці трохи обсмажити фарш, збільшивши вогонь. М’ясний прошарок готовий.

Картоплю відварити до напівготовності в підсоленій воді.

Баклажани нарізати довгими тонкими смужками. Посолити, обсмажити в олії до золотавості з обох боків. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Готуємо соус бешамель. На сковороді розтопити масло, додати борошно, обсмажити до рум’яності, помішуючи. Поступово частинами влити гаряче молоко, перемішуючи після кожної порції. Додати мускатний горіх і сіль. Соус трохи остудити, додати яйця, перемішуючи віночком.

Збираємо мусаку. Підготувати форму (27х27 см) з високими бортами. Викласти нарізану кружальцями картоплю, притрусити тертим сиром. Далі — шар баклажанів, трохи заходячи один на одного. Притрусити сиром. Зверху — фарш. Полити соусом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, готувати 35–40 хв. Наприкінці приготування притрусити сиром, що залишився.

Подавати мусаку в гарячому вигляді. Гаряча мусака на ідеальні шматочки не нарізається, а лише тоді, як охолоне.

Попередня публікація

Як виростити чебрець

Наступна публікація

Зміни у військовому обліку: що потрібно знати

Схожі публікації

Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Насипний полуничний пиріг
Кухонні університети

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Кабачкова ікра «По-селянськи»
Кухонні університети

Кабачкова ікра «По-селянськи»

10 Липня, 2025
Наступна публікація
Зміни у військовому обліку: що потрібно знати

Зміни у військовому обліку: що потрібно знати

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025

Останні публікації

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти