Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка

18 Квітня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
172
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Перевірений рецепт традиційної паски. Замініть родзинки всередині волоськими горіхами — повірте, буде дуже смачно та хрумкотно.

Для тіста:

  •  500 г борошна
  •  20 г свіжих дріжджів
  •  150 мл молока (+50 мл для замочування горіхів)
  •  150 г цукру
  •  100 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
  •  8 жовтків  (розмір С1)
  •  цедра 2 апельсинів
  •  50 г волоських горіхів
  •  дрібка солі

Для глазурі:

  •  2–3 білки (80 г)
  •  200 г цукрової пудри
  •  10 г желатину (порошок)
  •  70–100 мл води
  •  1 упаковка цукрового декору (за бажання)

Горіхи не надто дрібно порубайте, залийте 50 мл молока, залиште на столі. Для опари в миску розкришіть дріжджі, влийте тепле молоко (36 градусів), додайте 1 столову ложку цукру. Перемішайте, щоб все розчинилося. Поставте опару в тепло на 20 хв., доки маса почне трішки збільшуватися, а на поверхні з’являться бульбашки.

Жовтки викладіть у миску, додайте цукор, збийте віночком до об’єднання інгредієнтів. В опару додайте борошно, сіль і влийте яєчно-цукрову суміш. Перемішайте, зробіть з тіста кулю, покладіть в глибоку миску, накрийте рушником і поставте в тепло на 20 хв.

Тісто обімніть, додайте розтоплене та охолоджене масло, горіхи разом із молоком і цедру апельсинів. Добре вмішайте інгредієнти, щоб рівномірно розійшлися. Знову перекладіть тісто в глибоку ємність, накрийте рушником і поставте в тепло на 1,5 год.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і обімніть тісто. У мене одна велика роз’ємна залізна форма діаметром 15 см та висотою 13 см. На її дно вистеліть пергаментний папір і змастіть 20 г вершкового масла. З тіста зробіть кулю та викладіть у форму. Воно має зайняти 2/3 її об’єму. Можна взяти маленькі форми, щоб вийшло більше пасок. Знову накрийте паску рушником і поставте в тепло на 30 хв., вона має добре піднятися.

Поставте паску випікатися на 50 хв. за температури 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Верх має добре підрум’янитися. Дістаньте готову паску та залиште повністю охолонути у формі.

Для глазурі в невеличку миску всипте желатин та залийте 70–100 мл води, яка має повністю його покрити. Залиште набухати на 15 хв. Для однієї великої паски мені потрібно 80 г білка — це приблизно з 2–3 яєць. Збийте їх із цукровою пудрою до стійких піків. Зробіть парову баню. В миску, яка зверху, перекладіть набухлий желатин, нагрівайте та перемішуйте його віночком, поки стане рідким. Як це станеться, зніміть з парової бані та тонкою цівкою вливайте в білкову суміш, перемішуючи віночком. Залиште хвилин на 5–10, щоб глазур трохи загусла.

Змастіть глазур’ю охолоджену паску. За бажання прикрасьте цукровим великоднім декором.

Попередня публікація

Що покласти в лунку з картоплею

Наступна публікація

Гроші замість «Пакунка малюка»

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Гроші замість «Пакунка малюка»

Гроші замість «Пакунка малюка»

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025

Останні публікації

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти