Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка

18 Квітня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Дивовижна м’якість і чарівний цитрусовий аромат: рецепт паски від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
179
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Перевірений рецепт традиційної паски. Замініть родзинки всередині волоськими горіхами — повірте, буде дуже смачно та хрумкотно.

Для тіста:

  •  500 г борошна
  •  20 г свіжих дріжджів
  •  150 мл молока (+50 мл для замочування горіхів)
  •  150 г цукру
  •  100 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
  •  8 жовтків  (розмір С1)
  •  цедра 2 апельсинів
  •  50 г волоських горіхів
  •  дрібка солі

Для глазурі:

  •  2–3 білки (80 г)
  •  200 г цукрової пудри
  •  10 г желатину (порошок)
  •  70–100 мл води
  •  1 упаковка цукрового декору (за бажання)

Горіхи не надто дрібно порубайте, залийте 50 мл молока, залиште на столі. Для опари в миску розкришіть дріжджі, влийте тепле молоко (36 градусів), додайте 1 столову ложку цукру. Перемішайте, щоб все розчинилося. Поставте опару в тепло на 20 хв., доки маса почне трішки збільшуватися, а на поверхні з’являться бульбашки.

Жовтки викладіть у миску, додайте цукор, збийте віночком до об’єднання інгредієнтів. В опару додайте борошно, сіль і влийте яєчно-цукрову суміш. Перемішайте, зробіть з тіста кулю, покладіть в глибоку миску, накрийте рушником і поставте в тепло на 20 хв.

Тісто обімніть, додайте розтоплене та охолоджене масло, горіхи разом із молоком і цедру апельсинів. Добре вмішайте інгредієнти, щоб рівномірно розійшлися. Знову перекладіть тісто в глибоку ємність, накрийте рушником і поставте в тепло на 1,5 год.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і обімніть тісто. У мене одна велика роз’ємна залізна форма діаметром 15 см та висотою 13 см. На її дно вистеліть пергаментний папір і змастіть 20 г вершкового масла. З тіста зробіть кулю та викладіть у форму. Воно має зайняти 2/3 її об’єму. Можна взяти маленькі форми, щоб вийшло більше пасок. Знову накрийте паску рушником і поставте в тепло на 30 хв., вона має добре піднятися.

Поставте паску випікатися на 50 хв. за температури 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Верх має добре підрум’янитися. Дістаньте готову паску та залиште повністю охолонути у формі.

Для глазурі в невеличку миску всипте желатин та залийте 70–100 мл води, яка має повністю його покрити. Залиште набухати на 15 хв. Для однієї великої паски мені потрібно 80 г білка — це приблизно з 2–3 яєць. Збийте їх із цукровою пудрою до стійких піків. Зробіть парову баню. В миску, яка зверху, перекладіть набухлий желатин, нагрівайте та перемішуйте його віночком, поки стане рідким. Як це станеться, зніміть з парової бані та тонкою цівкою вливайте в білкову суміш, перемішуючи віночком. Залиште хвилин на 5–10, щоб глазур трохи загусла.

Змастіть глазур’ю охолоджену паску. За бажання прикрасьте цукровим великоднім декором.

Попередня публікація

Що покласти в лунку з картоплею

Наступна публікація

Гроші замість «Пакунка малюка»

Схожі публікації

Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Наступна публікація
Гроші замість «Пакунка малюка»

Гроші замість «Пакунка малюка»

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Щоб пічка довше гріла

Щоб пічка довше гріла

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Щоб пічка довше гріла

Щоб пічка довше гріла

10 Грудня, 2025
Зміни в актовому записі цивільного стану: як внести

Зміни в актовому записі цивільного стану: як внести

10 Грудня, 2025
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025

Останні публікації

Щоб пічка довше гріла

Щоб пічка довше гріла

10 Грудня, 2025
Зміни в актовому записі цивільного стану: як внести

Зміни в актовому записі цивільного стану: як внести

10 Грудня, 2025
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти