Чудова заміна магазинним ковбасним виробам. Приготувати пастрому можна не лише з індички — з курячого філе теж буде смачно. Рецепт дуже простий і зберігає максимум користі й соків у цій досить сухій частині птиці.
* 1 кг грудки індички
* 4–5 зубчиків часнику
* чайна ложка солі
* 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
* чайна ложка спецій для птиці
* олія
Філе помити, обсушити. Зробити проколи ножем і встромити в них скибочки часнику, присипаного сумішшю солі й перцю. Натерти філе сумішшю солі й перцю, що залишилася, а також спеціями за смаком. Покласти м’ясо на деко, змащене олією. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку, запікати 30 хв. Не відкриваючи духовку, вимкнути її й залишити пастрому на 2 год.