Домашня ковбаса - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашня ковбаса

29 Квітня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня ковбаса
0
Поділилося
125
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Для ковбаси беру лише свинячий ошийок. Він містить багато внутрішнього жиру, який і надає ковбасі соковитості, але водночас не робить її надмірно жирною.

  •  1 кг ошийка (свинина)
  •  0,5 кг курки (будь-яка частина)
  •  2 головки часнику
  •  1 чайна ложка чорного меленого перцю
  •  0,5 чайної ложки білого меленого перцю
  •  1 столова ложка солі
  •  100–150 мл крижаної води
  •  кишки

Для варіння:

  •  2,5 л води
  •  2 лаврові листки
  •  20 горошин чорного перцю
  •  1 чайна ложка солі

Підморожену свинину (так легше ріжеться) нарізаю пластинами 2 см завширшки. Далі ріжу дуже-дуже дрібненькими кубиками. Так само дрібно нарізаю курятину. Часник подрібнюю. Що більше часнику, то смачніше. Рекомендую не менше 2 головок. Викладаю все в миску. Вливаю воду, солю, перчу. Ретельно перемішую, трохи відбиваю, кидаючи з висоти в миску — так маса стане більш еластичною.

Наповнюю фаршем підготовлені кишки. Щільно набивати не потрібно. Кінці зав’язую, перев’язую також на невеличкі ковбаски. Залишаю промаринуватися в холодильнику на 3 год. Обов’язково зубочисткою роблю проколи, щоб ковбаса не луснула.

У каструлю наливаю воду, додаю сіль, перець, лавровий лист. Як закипить, викладаю ковбасу. Варю на слабкому вогні 30 хв. від моменту закипання. Дістаю ковбасу з бульйону, даю повністю охолонути та добре просохнути. Обсмажую на смальці з обох боків по 5–7 хв. під кришкою до рум’яного кольору.

Відварену ковбасу можна заморозити, а потім з вечора дістати та обсмажити перед подачею.

Аліна ЧЕПУРНА. м. Ковель.

Попередня публікація

Про відвідування хворого в реанімації

Наступна публікація

«Гірська» доплата до пенсії

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
«Гірська» доплата до пенсії

«Гірська» доплата до пенсії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025

Останні публікації

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти