День до зарплати: як ситно нагодувати сім'ю - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

День до зарплати: як ситно нагодувати сім’ю

Олена Костюченко by Олена Костюченко
24 Червня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
День до зарплати: як ситно нагодувати сім’ю
0
Поділилося
95
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Звичайно, харчування має бути повноцінним і збалансованим. Але все ж у багатьох сім’ях найзначніша стаття витрат — на продукти. Тому спробуємо готувати економно, але смачно, при цьому щоб вся родина була ситою.

Пропонуємо забутий рецепт української кухні під назвою коцюрба. Ця страва поєднує в собі картоплю і галушки і подається в двох варіантах. Перший — маленькі галушки з тіста, картопляне пюре і засмажкою перемішують в мисці і все це разом подають в тому самому посуді. Другий варіант — картоплю не товчуть, особливо якщо вона молода, а подають великими шматочками. Спробуйте, це дуже смачно, особливо для любителів вареників з картоплею, тільки ліпити не треба.

* 600–700 г картоплі

* 2 великі цибулини

* олія

* сіль (за смаком)

* 2 лаврові листки

Заварне тісто:

* 1 кг борошна

* 600 мл води

* 100 мл олії

* чайна ложка солі (з верхом)

Спочатку потрібно приготувати заварне тісто — воно виходить дуже м’яким і чудово підходить також для вареників. Борошно всипати в миску. У каструлі довести до кипіння воду з олією і сіллю. Тонкою цівкою влити олійну суміш в борошно, постійно помішуючи ложкою. Вимішувати тісто до однорідності ложкою, коли охолоне — руками. Воно дуже слухняне і не липне. Якщо ж прилипає, підсипте трохи борошна. Сформувати з тіста кулю і накрити трохи вологим рушником. Залишити відпочивати на 30 хв.

Картоплю, якщо молода, можна не чистити. Нарізати великими шматками, залити водою, посолити. За 5 хв. до готовності покласти лавровий лист. З готової картоплі злити воду, повернути на вогонь, злегка підсушити. Відставити, накривши кришкою, щоб була теплою. Для засмажки цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору у великій кількості розігрітої олії (можна використовувати дрібно нарізане сало). Тісто розкачати, не надто тонко, приблизно по 0,5 см. Нарізати на квадратики. Щоб вийшли акуратно, можна використовувати квадратну форму для печива. Викладати в киплячу і підсолену воду. Коли спливуть, варити 2–3 хв. Викладати шумівкою. З’єднати у великій мисці картоплю, засмажку і галушки, акуратно перемішати. За бажанням притрусити зеленню.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чому капуста стає фіолетовою?

Наступна публікація

Збільшиться розмір мінімальної пенсії

Олена Костюченко

Олена Костюченко

Схожі публікації

Цвіклі — буряк з хроном
Кухонні університети

Цвіклі — буряк з хроном

15 Січня, 2021
Скумбрія гарячого маринування
Кухонні університети

Скумбрія гарячого маринування

14 Січня, 2021
Салат із крабовими паличками від Руслана Сенічкіна
Кухонні університети

Салат із крабовими паличками від Руслана Сенічкіна

13 Січня, 2021
Печиво «Два смаки»
Кухонні університети

Печиво «Два смаки»

12 Січня, 2021
Рибні биточки
Кухонні університети

Рибні биточки

11 Січня, 2021
Рецепт шпундри від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Рецепт шпундри від Євгена Клопотенка

6 Січня, 2021
Наступна публікація
Збільшиться розмір мінімальної пенсії

Збільшиться розмір мінімальної пенсії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Про заклади дошкільної освіти (частина 1)

Про заклади дошкільної освіти (частина 1)

21 Серпня, 2019
Чи можна пробачити зраду?

Чи можна пробачити зраду?

21 Серпня, 2018
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Цвіклі — буряк з хроном

Цвіклі — буряк з хроном

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Цвіклі — буряк з хроном

Цвіклі — буряк з хроном

15 Січня, 2021
Азалія тепла не любить

Азалія тепла не любить

15 Січня, 2021
Що не можна пилососити

Що не можна пилососити

15 Січня, 2021
Кому зашкодить ополонка

Кому зашкодить ополонка

15 Січня, 2021

Останні публікації

Цвіклі — буряк з хроном

Цвіклі — буряк з хроном

15 Січня, 2021
Азалія тепла не любить

Азалія тепла не любить

15 Січня, 2021
Що не можна пилососити

Що не можна пилососити

15 Січня, 2021
Кому зашкодить ополонка

Кому зашкодить ополонка

15 Січня, 2021
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти